Luusuaniemen Red Carpet onnistui – Jatkoa seuraa

Menneenä viikonloppuna Hyvinkäällä vietettiin ensimmäistä kertaa järjestettyä elokuvajuhlaa Red Carpet Film Festivalia. Red Carpet- filmijuhlien idean isänä, perustajana ja tapahtuman taiteellisena johtajana toimii näyttelijä Antti Luusuaniemi.

– Se meni kyllä niin maaliin kuin olla ja voi. Meillä oli siellä yhteensä 20 000 kävijää siellä. Elokuvissa kävi kolme ja puoli tuhatta, ja kymmenen tuhatta kävi festarikadulla. Meidän perjantain ja lauantain konserteissa oli yhteensä viisi tuhatta ihmistä, ja lastentarhassa 1 500. Ihan mieletöntä, Luusuaniemi huokaa tyytyväisenä.

Luvut osoittavat, että festivaalille oli kysyntää ja viikonlopun onnistumista arvioitaessa, voi tapahtuman perustaja Antti Luusuaniemi olla tyytyväinen siihen, kuinka festarit kaikin puolin onnistuivat.

– Hyvinkää oli aivan liekeissä. Kaikki elokuvien tekijät Suomesta oli mestoilla pitämässä hauskaa. Se FEST, festivaali-sanasta näistä elokuvafestivaaleista puuttuu ja sen mä halusin tänne Suomeen tuoda. Nyt meillä on sellainen tapahtuma, Luusuaniemi iloitsi.

Viikonlopun aikana esitettiin 17 pitkää elokuvaa, neljä dokumenttielokuvaa ja neljä lyhytelokuvaa. Niiden lisäksi sekä perjantaina että lauantaina oli festivaaliklubi, jossa esiintyjinä oli sellaisia nimiä, joita musiikin lisäksi on nähty elokuvissakin. Elokuvafestivaalit ottivat paikkansa Hyvinkäällä ja samainen tapahtuma tullaan näkemään uudelleen myös vuoden kuluttua.

– Nyt voidaan alkaa valmistelemaan toista vuotta. Päivät ovat 30.8-2.9.2018 eli samalla tavalla torstaista sunnuntaihin. Sunnuntai on perhepäivä ja perjantaina sekä lauantaina on isot konsertit, Luusuaniemi paljasti.

Tapahtuma oli onnistunut, mutta aina löytyy myös parannettavaa. Luusuaniemi kertoi, että jo tapahtuman aikana oli asioita, mitä muutettiin lennosta ja kun uutta tapahtumaa lähdetään suunnittelemaan, niin tiedetään jo välttää tiettyjä sudenkuoppia.

– Totta kai sitä pitää oppia. Kyllähän sen näki heti, mikä toimi ja mikä ei toiminut. Niitä muutettiin niitä asioita jo siinä neljän päivän aikana. Meillä oli palautelaatikko siellä ja meillä oli myös tyytyväisyyskysely, Luusuaniemi kertoi.

Tyytyväisyyskyselystä vastasivat ammattikorkeakouluopiskelijat, jotka tekivät haastatteluja kävijöiltä kysyen mielipiteitä tapahtumaan liittyen. Myös samasta koulusta oli opiskelijoita tekemässä seurantadokumenttia tapahtumasta. Jo yhden muutoksen Luusuaniemi tietää, mitä seuraavalle vuodelle tulee.

– Haluan, että Red Carpetissa jatkossa on joka vuosi yksi vieraileva maa ja tekijä tai tekijöitä. Heidän elokuviaan myös sitten näytetään siellä. Vaikka kotimainen elokuva on kiinnostavaa, niin se dialogi pitää olla myös muiden kuin suomalaisten tekijöiden ja katsojien välillä, Luusuaniemi kiteytti.

Ensi vuonna vieras saapuu Antti Luusuaniemen toisesta kotimaasta Unkarista, jonne Suomen Kansallisteatterista virkavapaalla oleva näyttelijä lähtee lomailemaan Kaiken se kestää- elokuvan kiireiden hellittyä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Henni Hyvärinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi