Kun kännykkäni uutisen merkiksi kilahti

Kuinka moni teistä on pohtinut samaa, mikä on uutismedioiden vastuu Koronakriisin hoidossa. Oma mittani tuli tänään täyteen, kun kännykkäni piippasi uutisen merkiksi ja taas silmilleni eteen rävähti uutinen Koronasta.

Olen itse yrittänyt opetella uutta tapaa, jossa katson illan ja yön uudet uutisotsikot läpi heti herättyäni. Muina aikoina yritän unohtaa uutiset, koska pääni ei enää yksinkertaisesti KESTÄ!

Ymmärrän toki, että Korona on erittäin tärkeä aihe, jota eri medioiden tuleekin käsitellä, mutta rajansa kaikella. Ainakin omalla kohdallani, nyt on tullut aika vähentää pääkopan painetta. Aloitin tämän operaation poistamalla uutismedioiden apit kännykästäni, saahan ne sinne takaisin, jos mieli tekee. Tällä hetkellä ei tee.

Oma aavistukseni on, että moni suomalainen kaipaisi tällä hetkellä niitä hyviä ja iloisia uutisia kaiken tämän huolen keskellä. Jos löydät hyvän tai iloisen uutisen pistä se jakoon, sillä voit virkistää jonkun toisenkin ihmisen päivää.

Kun olin poistanut nuo uutismedioiden applikaatiot ja kännykkäni ei enää elämöi yhtä aktiivisesti, niin oloni keveni huomattavasti.

Teksti: Juho Kojima

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi