Kotimainen lakidraamasarja Pohjolan laki sai ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssä

Elisa Viihde Play esitteli torstaina uuden draamasarjan Pohjolan laki. Sarjan on käsikirjoittanut Juha Karvanen ja ohjannut Teppo Airaksinen. Airaksinen muistetaan muun muassa Sipon herttuan ohjaajana.

– Idea oli tehdä suomalainen lakisarja ja kertoa ihmisestä, joka joutuu valitsemaan oman perheen ja totuuden välillä, Airaksinen valaisee.

Airaksinen tuli mukaan projektiin pari vuotta sitten, jolloin käsikirjoittaja Juha Karvasella oli vasta idea valmiina. Suomessa ei kovin montaa lakisarjaa ole vuosien saatossa nähty. Lähinnä suomalaisille tutuiksi ovat tulleet amerikkalaiset lakisarjat.

– Pyrittiin katsomaan esikuvaa niistä lakisarjoista, mutta samalla pyrimme löytämään sen oman tavan tehdä. Kuitenkin kulttuuri ja lakimaailma on hyvin erilainen Suomessa kuin Amerikassa. Ei voi lähteä Matlockia apinoimaan, Airaksinen kertoo.

Pohjolan laki- sarjan ohjaaja Teppo Airaksinen. (Kuva: Jouni Hirn)

“Pääsin mukaan ihan mielettömään porukkaan”

Pohjolan laki- sarjan pääparia näyttelevät muun muassa Elisa Viihde Viaplayn Kolmistaan- sarjasta tuttu Lauri Tilkanen sekä Syke- sarjassa marinoitunut Iida-Maria Heinonen.

– On todella suuri ilo, että sain tehdä tämän työn. Tässä on ympärillä koko joukko alan huippuammattilaisia, niin kameran edessä kuin takanakin. Pääsin mukaan ihan mielettömään porukkaan, Heinonen iloitsee.

Tilkasen lisäksi sarjassa näyttelevät Pertti Sveholm, Eero Saarinen sekä Anu Sinisalo. Heinoselle tämän porukan kanssa työskentely oli antoisaa ja hän sai paljon oppia kokeneemmilta kollegoiltaan.

– Anun kanssa syntyi heti kova luottamus. Kunnioitan häntä näyttelijänä ihan hirveästi ja ihailen. Koen, että sain häneltä todella paljon apua työskentelyssä, Heinonen toteaa.

Iida-Maria Heinosen kanssa sarjassa näyttelee myös Samuli Niittymäki.

Heinonen on huomannut vuosien varrella, että kollegat ovat hyvin avoimia ja jakavat työhön liittyviä vinkkejä auliisti myös nuoremmille kollegoilleen.

– On upeata, kun tällä alalla kohtaa kollegoita, joilla on paljon enemmän kokemusta ja tietotaitoa. Koitan ottaa niistä hetkistä kaiken irti, sillä tavalla on aina mahdollisuus oppia ja kehittyä itse. Sellaista oli tämän sarjan kuvauksissa, sai imettyä paljon oppia kollegoilta, Heinonen kiittelee.

“Hyvä vastanäyttelijä on kaiken A ja O”

Heinosen roolihenkilön Eeva Bensonin äitiä Sofia Bensonia sarjassa näyttelevä Anu Sinisalo on pitkänlinjan näyttelijä, joka muistetaan muun muassa Sorjosesta ja Helppo elämä– televisiosarjasta. Sinisalo työskenteli ensimmäistä kertaa Heinosen kanssa, mutta oli vakuuttunut hänen taidoistaan.

– Iida-Marian kanssa en ole töitä tehnyt aikaisemmin. Hän on hieno nuori näyttelijä, Sinisalo kehuu.

Anu Sinisalon miestä Patrik Bensonia näyttelee Eero Saarinen. Kuvassa myös toinen pääosan esittäjistä Lauri Tilkanen sekä Tapio Liinoja.

Pohjolan laki– sarjassa Sinisalon vastanäyttelijöitä toimi useita huippuammattilaisia, kuten Eero Saarinen, Maria Kuusiluoma ja Lauri Tilkanen sekä tietysti myös Iida-Maria Heinonen.

Kokenut näyttelijätär pitää hyvin tärkeänä sitä, miten yhteistyö nimenomaan vastanäyttelijöiden kanssa toimii.

– Tätä meidän hommaa, näyttelijyyttä ei voi tehdä ilman vastanäyttelijöitä. Kyllä se on niin, että me luomme toinen toisemme. Siinä hyvä vastanäyttelijä on kaiken A ja O, Sinisalo alleviivaa.

Pohjolan laki– sarja ilmestyi Elisa Viihde Viaplayhin torstaina 17. joulukuuta. Sinisalon roolisuorituksia voi Pohjolan laki– sarjan lisäksi ihailla muun muassa Tuliportaat– sarjassa, joka löytyy myös Elisa Viihde Viaplaysta.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Jouni Hirn ja Elisa Viihde Viaplay

Lue lisää: Pohjolan lakia tähdittävä Iida-Maria Heinonen: “Olisi kamalaa olla syytettynä”

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi