Koivusalo toteuttaa vihdoin unelmansa

Suomen menestyneimpiin ohjaajiin lukeutuva Timo Koivusalo ohjaa ja tuottaa syksyllä 2018 ensi-iltansa saavan elokuvan Olavi Virta. Koivusalolle musiikkielokuvien ja eri aikakausiin liittyvien elokuvien tekeminen on tuttua, sillä vuosien varrella hän on tehnyt muun muassa elokuvat Kulkuri ja Joutsen, Rentun Ruusu, Sibelius ja Täällä pohjantähden alla.
– Itse rakastan elokuvia, mihin liittyy musiikki ja tällainen elämänkerrallinen tarina. Onhan Olavi Virta suomalaisessa viihteessä todella suuri ikoni ja aihe, josta ei vielä ole elokuvaa tehty. Puhumattakaan siitä musiikillisesta perinnöstä, joka tänä päivänäkin edelleen soi, Koivusalo hekumoi.
– Kyllähän hän on kaikkien tangolaulajien esikuva, joka kuuluu etenkin mieslaulajissa. Hyvin on kestänyt aikaa miehen teot.
Ajatus Olavi Virrasta tehtävästä elokuvasta on muhinut Timo Koivusalon päässä jo pitkään. Ajatuksen muuttaminen teoksi on vienyt vuoden jos toisenkin.
– Vuonna 98 kuvattiin Rautavaara- elokuvaa ja silloin se ajatus lähti, että tästä mä haluan joskus tehdä, Koivusalo totesi.
Vuosia on kulunut siitä, kun Koivusalon päässä ajatus suomalaisen iskelmämusiikin kuninkaan elokuvasta syttyi. Monta Hopeista kuuta on tuon jälkeen laulettu ja monta elokuvaa on Koivusalokin välissä tehnyt, kunnes mahdollisuus elokuvan tekemiseen syntyi.
– Sitä on kehitelty tässä vuosien saatossa ja jännitin, että ehtiikö joku mua ennen. Paljon on hankkeita ollut, mutta ne ei ole jostain syystä ikinä toteutunut. Olen kyllä äärimmäisen iloinen, että vihdoinkin pääsen tämän tekemään, Koivusalo iloitsi.
Vuonna 1999 elokuvateattereihin tuli Reino Helismaan ja Tapio Rautavaaran elämästä kertova elokuva Kulkuri ja Joutsen. Pääosissa tuolloin olivat Martti Suosalo Helismaan roolissa ja Tapio Liinoja Rautavaarana.
Kulkuri ja Joutsen- elokuvassa vilahti myös Olavi Virta, jota tuolloin näytteli Raimo Grönberg. Sekä Suosalo että Grönberg on tässäkin elokuvassa mukana, mutta Koivusalo ei suostunut vielä paljastamaan, missä rooleissa. Grönberg ei ole pääroolissa, mutta pienen vihjeen ohjaaja antoi, että saattaa hyvinkin liittyä Olavi Virtaan läheisesti. Virran roolissa nähdään kolmekymppinen Lauri Tilkanen.
– Käytiin monia monia nimiä ja kasvoja läpi, että kuka olisi paras. Lauri oli kyllä alusta asti vahvoilla, kun katsoo hänen turpavärkkiään ja olemusta, niin hän on kyllä luontainen sankari. Hänen olemuksestaan löytyy vahvuutta, lujuutta, komeutta ja myöskin herkkyyttä, Koivusalo perusteli.
Elokuvan kuvaukset käynnistyvät kesäkuussa ja elokuvaa tullaan kuvaamaan niin kesällä kuin talvella.
Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi