Juurihoito hauskuttaa Kansallisteatterin Suurella Näyttämöllä

Juurihoito yhdistetään usein tai itse asiassa aina hammashoitoon. Niin tehdään myös Suomen Kansallisteatterissa, jossa on pyörinyt jo viime vuodesta lähtien Miika Nousiaisen samannimiseen kirjaan perustuva näytelmä Juurihoito.

Kansallisteatterissa ensin Pienellä Näyttämöllä pyörinyt näytelmä ei ole silti pelkkää poraamista ja hammasten hoitamista, vaikka nimi siihen perustuu. Se muistuttaa toki etäisesti hammastenhoidosta, sillä tarina alkaa hammaslääkäristä.

Hammastenhoito kyllä on tarinassa mukana koko näytelmän ajan, sillä Markku Maalismaan esittämä Esko Kirnuvaara on hammaslääkäri ja hänen elämänsä on pelkkää hammastenhoitoa. Muita asioita kuin hammaslääkärijuttuja näytelmään tuo Esa-Matti Longin esittämä Pekka Kirnuvaara, joka saapuu Esko Kirnuvaaran vastaanotolle.

Siitä lähtee sitten liikkeelle tarina, joka vie kaksikon niin Ruotsiin kuin Australiaankin. Huumorin sävyttämä Juurihoito on parasta lääkettä ihmiselle, joka pelkää mennä hammaslääkäriin tai sitten ei, mutta joka tapauksessa liki kolme tuntia täyttä tykitystä oleva näytelmä tarjoilee hauskan iltapuhteen katsojalleen ja nauruhermot ovat välillä koetuksella sekä tietysti hampaatkin.

Juurihoito on eräänlainen roadstory, jonka voisi kuvitella näkevänsä myöskin elokuvana. Tämä näytelmä sopii hyvin näyttämölle ja mielestäni Suuri Näyttämö, jonne suuren suosion saavuttanut esitys on täksi syksyksi siirretty, sopi alustaksi erinomaisesti eikä ollut millään lailla liian suuri näyttämö tälle tarinalle.

Upeiden Markku Maalismaan ja Esa-Matti Longin lisäksi lavalla sädehtivät Pirjo Lonka, Annika Poijärvi, Anna-Riikka Rajanen sekä Petri Manninen. Kaikin puolin Juurihoito oli juuri niin herkullinen taide-elämys kuin ennalta osasi odottaa ja ehkä jopa hivenen parempikin. En ihmettele yhtään, että näytökset ovat olleet loppuunmyytyjä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Suomen Kansallisteatteri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi