Jussi-voittaja Alma Pöysti: Täytyy käydä keskustelua tämän tyypin kanssa

Keskiviikkona juhlistettiin Jussi Gaalaa Vantaalla sijaitsevalla Airport Studiosilla. Lukuisat elokuva-alan ihmiset olivat saapuneet paikan päälle jännittämään, ketkä palkitaan vuoden 2020 elokuvista. Illan suurin voittaja oli ilman muuta Tove- elokuva, joka keräsi peräti seitsemän Jussi-patsasta.

Alma Pöysti

“Tämä on suuri kunnia”

Näiden seitsemän palkinnon joukossa oli parhaan elokuvan lisäksi myös naispääosan Jussi, joka meni oikeutetusti Tove Janssonia elokuvassa näytelleelle Alma Pöystille. Rooli oli hänelle ensimmäinen iso elokuvarooli, ja siitä ansaitusti nyt tuli hänelle tunnustusta.

– Tuntuu aivan huikean hienolta, upealta. Mä tärisen vielä. Tämä on suuri kunnia, Pöysti huokaisee palkinnon saatuaan ja median eteen saavuttuaan.

Kuten arvata saattaa, on näyttelijätär silminnähden onnellinen siitä, että tuo arvostettu pysti on hänelle annettu. Vielä onnellisemmaksi tekee se, että Tove- elokuva sai useamman patsaan mukaansa gaalasta.

– Onhan se mielettömän kaunista, miten myös nämä kovat tekivät saavat tällä tavalla arvostusta. Olen onnellinen kaikkien puolesta, Pöysti toteaa.

Alma Pöysti ei vielä ollut ehtinyt miettiä paikkaa tuoreelle patsaalle ja hän kertoi käyvänsä keskustelua Jussi-patsaan kanssa siitä, mihin tämä haluaa itsensä asetettavan.

– Täytyy kuunnella, mihin tämä tyyppi haluaa. Yleensä huoneet tai esineet kertovat, mihin heidän on tarkoitus mennä, Pöysti valaisee.

Alma Pöystin saama Jussi-patsas oli hänelle ensimmäinen, mutta Pöystin suvulle patsaita on jo useampiakin vuosien saatossa tullut. Helsinkiläisnäyttelijättären jo edesmennyt isoisänsä professori Lasse Pöysti palkittiin Jussilla peräti kuudesti.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi