Jussi Lampi: Tippa tuli linssiin

UIT:n lavalla nähdään tänäkin vuonna mies, joka on nähty siellä jo 90-luvulla. Tuo pitkän huiskea mies on totuttu tuntemaan nimellä Jussi Lampi ja se kuuluu UIT:n vakiokasvoihin. Tosin välissä oli kymmenen vuotta, kun häntä ei Peacockissa nähty.
– Kyllä paluu oli riemullinen. Tämä on niin oma lajinsa ja tämä Peacock niin omanlaisensa paikka, että kyllä tippa linssissä tulin sisään silloin 2015. Tämä on kesän avaus, Lampi tunnustaa.
Lampi on ollut yksi niitä kasvoja, joista UIT tunnetaan. Siitäkin huolimatta vaikka mies oli kymmenen vuotta poissa pelistä. Vuosia UIT-revyiden parissa on kuitenkin kertynyt rutkasti ja tämä kesä on miehelle 13:s, vaikka hän ei omien sanojensa mukaan osannut edes kuvitella pääsevänsä UIT:n lavalle.
– Olin käynyt katsomassa UIT:n esityksiä täällä (Peacockissa) ja sitten telkkarista vielä. Sitten kun soitettiin, että kiinnostaako, niin ei tarvinnut montaakaan nanosekuntia miettiä. Sitten kun pääsi tänne tekemään Jukka Virtasen, Jaakko Salon ja näiden huimien taiteilijoiden kanssa duunia, niin se oli ihan sellainen mitä en olisi osannut kuvitella, Lampi muistelee.
Vuodet ovat vierineet, ihmisiä on vaihtunut ympärillä ja huikeita taiteilijoita on ollut yhtä aikaa Jussi Lampin kanssa UIT:n lavalla. Lista olisi pitkä, jos kaikki ruvettaisiin luettelemaan. Silti yksi mies on konkarille ylitse muiden.
– Silloin kun mä tulin, niin kapellimestari Jaakko Salo, joka opetti mulle laulamisessa ja näyttämöllä olossa, asenteessa ja kaikessa, niin Jakke oli mulle sellainen suuri Isä Aurinkoinen, opettaja, jonka opit muistan edelleen ja pyrin niitä toteuttamaan mahdollisimman hyvin, Lampi miettii.
Tänä kesänä Jussi Lampi nähdään Peacockin lavalla Sata lasissa -revyyssä. Tiukassa puolitoista tuntisessa annetaan palaa oikein kunnolla eikä säästöliekillä mennä. Yleisöä Linnanmäen syövereissä olevaan teatteriin odottava Lampi raottaa hieman savuverhoa siitä, mitä on luvassa.
– Tässä on Suomi 100 -teemaa pikkuisen, joka on kansanperinnettä ja totta kai pitää näitä päättäjiä pikkuisen muistuttaa, että hold your horses, ei ihmiset ole niin hölmöjä kuin ne kuvittelevat. Vähän muistutella suuntaan jos toiseen, ajankohtaista hubaa, Lampi lupaa.
Reija Wäreen ohjaaman Sata lasissa -revyyn ensi-ilta nähdään Peacockin lavalla tiistaina 16. toukokuuta. Esitykset pyörivät aina kesäkuun puoleen väliin asti. Loistavien näyttelijöiden lisäksi estradilla nähdään Jean S. -orkesteri.
Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi