Imitaattori Jukka Laaksonen mestaruustunnelmissa “Olin juontamassa tuossa Kauppatorilla mestaruusjuhlia silloin 95”

Helsingin Kauppatorin kupeessa sijaitseva terassi Laituri avasi ovensa toukokuun viimeisellä viikolla. Yksi avajaisten kutsuvieraista oli imitaattori, viihdetaiteilija Jukka Laaksonen. Laaksonen, joka juonsi keväällä 1995 maailmanmestaruusjuhlat Kauppatorilla. Suomen voittaessa nyt kolmannen jääkiekon maailmanmestaruutensa, äityi Laaksonen muistelemaan noita juhlia.

– Maailmanmestaruuden kunniaksi piti laittaa tämä vuoden 95 collegepaita päälle, joka mulla oli, kun olin juontamassa tuossa Kauppatorilla ensimmäisen maailmanmestaruuden jälkeistä kansanjuhlaa. Siellä oli väkeä silloin todella paljon, Laaksonen muisteli.

– Tämä paita on ulkoilemassa ensimmäistä kertaa sen jälkeen.

Suomi voitti ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruutensa keväällä 1995 Ruotsin Globenissa. Joukkue kun saapui seuraavana päivänä Helsinkiin, oli väkeä jo lentokentällä vastassa ja kadut olivat täynnä ihmisiä, kun mestarit tuotiin avoautoilla Kauppatorille. Kansanjuhlan juontajana toiminut Jukka Laaksonen kertoi, kuinka käsittämättömältä se tuntui.

– Kun tuohon lavalle meni, niin ihmisiä oli joka puolella, katoissa, katulamppujen varsissa, ihan missä vaan. Ihmisiä oli joka puolella, silmänkantamattomiin. Sanoit mitä tahansa niille ihmisille, niin ne oli aina mukana. Kaikki kelpasi, Laaksonen fiilisteli.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Juhamatti Nieminen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi