Hannu-Pekka Björkman antagonistina Ikitiessä – “En ole aiemmin näytellyt tällaista”

Perjantaina elokuvateattereihin rantautui yksi kotimaisen elokuvan suurimmista spektaakkeleista, Antti Tuurin käsikirjoittama ja AJ Annilan ohjaama Ikitie sai ensi-iltansa kautta maan. Elokuvan yksi keskeisimmistä hahmoista on Hannu-Pekka Björkmanin näyttelemä Kallonen.

– Ikitie kuvattiin Virossa pääosin ja AJ Annilan kanssa ensimmäinen yhteistyö, toki tuttuja näyttelijöitä kuten Tommi Korpela, jonka kanssa olen tehnyt paljon yhteistyötä. Se on aina ilo, kun kuulen pääseväni Tommin kanssa tekemään. Se sykähdyttää kerta kaikkiaan, kun tietää olevan niin hieno vastanäyttelijä, Björkman taustoitti.

Björkman ihaili myös tanskalaisen tähtinäyttelijän Sidse Babett Knudsenia näyttelijänä. Ennen kaikkea konkarinäyttelijä viihtyi AJ Annilan ohjauksessa.

– Täytyy sanoa, että en muista onko koskaan ollut niin turvallinen ja sellainen olo, että saa tehdä todella pieteetillä työtä ja siihen keskitytään. Toki on ollut aikaisemminkin, mutta tästä jäi todella hyvä mieli, Björkman kertasi.

Antti Tuurin kirjoittama Ikitie ei ole mikään tarina ruusuisesta elämästä, vaan hyvin rankka kertomus siitä, mitä tuolloin tapahtui. Kirjasta Björkman piti, vaikka tarinana se olikin hyvin surullinen. Miehen roolihahmokaan ei ole sieltä tavallisimmasta päästä.

– Siitä Antti Tuurin romaanistakin jäi hyvä mieli, jos siitä nyt voi sellainen jäädä, koska se tarinahan on tosi kova. Se vielä kun olen antagonisti Kallonen, joka ei ole kovin kiva kaveri. Mä en ole oikeastaan saanut koskaan tuollaista roolia saanut näytellä, Björkman totesi.

– Siinä oli mahdollisuus myöskin vähän hämätä yleisöä antamalla vääriä viitteitä siitä, minkälainen kaveri tämä on loppuen lopuksi. Sieltähän paljastuu aikamoinen peto.

Aluksi Kallonen osoittautuu elokuvassa hyvinkin miellyttäväksi henkilöksi ja kohtelee ystävällisesti Tommi Korpelan esittämää päähenkilöä Jussi Ketolaa. Lopulta pinnan alta paljastuu todella ilkeämielinen hahmo.

– Toki se liittyy NKV:n ja KGB:n synkkään historiaan, jota mä tutkin ennen kuin aloitin sitä esittämään. Valitettavasti olen vaan unohtanut hänen esikuvansa nimen, mutta löysin sieltä historian kirjoista tämmöisen kaverin, joka on käyttäytynyt vähän tällä tavalla, Björkman paljasti.

AJ Annilan ohjaama, Matila Röhr Productionsin tuottama ja Antti Tuurin käsikirjoittama Ikitie pyörii parasta aikaa elokuvateattereissa ympäri Suomen maan. Pääosaa elokuvassa esittää Tommi Korpela ja muissa osissa on muun muassa Sidse Babett Knudsen, Ville Virtanen, Hannu-Pekka Björkman sekä Sampo Sarkola.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Andres Teiss & Matila Röhr Productions

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi