Hannele Lauri: Kaipaan Spedeä ihmisenä ja työnantajana

Spede Pasanen oli yksi suomalaisen viihdemaailman suosituimmista hahmoista ja hän jätti erittäin suuren kädenjäljen suomalaiseen viihteeseen. Yleisö tykkäsi Spedestä, mutta sen lisäksi Pertti, kuten hän ristimänimeltään on, oli pidetty henkilö myös työkavereiden piirissä.

  • Ihanaa, vilpittömästi ihanaa. Mulle se on Pertti, ja mä tykkäsin siitä ihan hirveästi, Speden pitkäaikainen työtoveri Hannele Lauri kiteytti.

Hannele Lauri teki Speden kanssa yhteistyötä monia vuosia, ollen yksi Spede-elokuvien luottonäyttelijöistä. Hannele Lauri nähtiin muun muassa monissa Uuno Turhapuro- elokuvissa ja hänet muistetaan etenkin Naisen logiikka- sketsistä, jota hän teki yhdessä Speden kanssa.

  • Spede oli aivan loistava työnantaja. Ei ole niin hyvää palkkaa koskaan maksettu mistään, Hannele Lauri totesi.

Ihmisenäkin Spede oli Hannelelle ystävä ja kuuntelija, jonka kanssa hän pystyi puhumaan mistä vaan asioista.

  • Perttihän oli itse asiassa ujo ja sillä tavalla sisäänpäin kääntynyt ihminen, mutta ei se meidän, tämän pienen porukan kesken ollut, Hannele Lauri valaisi.

  • Se oli mulle sellainen ihminen, kenen kanssa saatoin puhua mistä vaan.

Tällä hetkellä Varasto 2- elokuvaa kuvaava Hannele Lauri kertoi kaipaavansa päivälleen 16 vuotta sitten kuollutta ystäväänsä sekä työnantajaansa Pertti ”Spede” Pasasta niin työnantajana kuin ihmisenäkin.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi