Ensi-illassa ranskalaista draamaa ja englantilaista tositarinaa

Elokuvateattereissa on tulossa vauhdikas perjantai, sillä ensi-iltaan on tulossa peräti kuusi elokuvaa. Ensi-illan saa esimerkiksi ranskalainen draamaelokuva Tuntematon tyttö. Cannesin elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saanut elokuva kertoo lääkäristä Jennystä, jonka vastaanoton ovikello soi myöhään illalla, eikä hän ylitöidensä vuoksi avaa ovea. Myöhemmin ovikelloa soittanut tyttö löydetään kuolleena.
Elokuva on Dardennen veljesten käsikirjoittama ja ohjaama, joiden aikaisempi teos on Kaksi päivää, yksi yö. Näyttelijöinä elokuvassa ovat Adèle Haenel, Olivier Bonnaud ja Jérémie Renier. Elokuvan ensimmäinen näytös on perjantaina 21. huhtikuuta Kuopion Scala-salissa kello 14. Pääkaupunkiseudulla ensimmäinen näytös on kello 15:15 Espoon Uudessa Omenassa. Lisäksi elokuvaa perjantaina esitetään Lahdessa ja Lappeenrannassa.

Ensi-iltaan perjantaina tulee myös a United Kingdom, joka kertoo 1940- luvun Lontoosta, jossa tumman miehen ja valkoihoisen naisen välille syttyy romanssi. Kuten arvata saattaa, ei romanssia tuohon aikaan katsota kauhean hyvällä ja se aiheuttaa omat ongelmansa. Elokuva perustuu tositapahtumiin.
Sen on ohjannut Amma Asante ja käsikirjoittanut Guy Hibbert. Pääosissa elokuvassa ovat Rosamunde Pike Ruthin roolissa ja David Oyelowo Seretse Khamanina. Lisäksi mukana on Jack Davenport. Elokuvan ensimmäinen näyttökerta on Espoon Uusi Omena- elokuvateatterissa kello 12:40.
Lisäksi perjantaina ensi-iltansa saavat Free Fire, The Belko Experiment, dokumenttielokuva Joka toinen pari ja lastenelokuva Your Name.
Teksti: Joni Hildén
Kuvat: Christine Plenus (Tuntematon tyttö), a United Kingdom- pressikuvat

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi