Cheekistä elokuva – Antti Holmalle kaksoisrooli

Helmikuussa ensi-iltaan tulee elokuva suomalaisesta rap-musiikin supertähdestä Cheekistä. Elokuvan, joka kantaa nimeä Veljeni vartija, tuottaa Helsinki-Filmi tuottajana Dome Karukoski ja sen ohjauksesta sekä käsikirjoituksesta vastaa JP Siili.
– Olen pitkään seurannut, millä vimmalla Jare Tiihonen tekee uraansa. Hänen tahtonsa ja kunnianhimonsa on erittäin poikkeuksellista, Karukoski kertoi tiedotteessa.
Elokuva kertoo Jare Tiihosen eli Cheekin elämästä aina tähden nuoruuden vuosista huippuhetkiin saakka.
– Minua on aina kiinnostanut, miten tämänkaltainen ihminen rakentuu. Kun kuulin hänen tarinansa, oli heti selvää, että siinä on ainekset kiinnostavaan ja koskettavaan elokuvaan. Nyt sitä ovat kuvaamassa energinen ja vimmainen ohjaaja sekä todella mielenkiintoiset näyttelijät. Olemme Helsinki-filmillä innoissamme tekemässä jälleen jotain uutta suomalaisen elokuvan kentälle, Karukoski iloitsi.
Jare Tiihosen lisäksi elokuvan vahvoja hahmoja on hänen kaksoisveljensä Jere Tiihonen. Veljeksiä elokuvassa näyttelee tämän hetken yksi tunnetuimmista televisiokasvoista, Antti Holma.
– Uskon olevani urani suurimman haasteen kohdalla, kun saan näytellä molempien veljesten roolit. En silti aio pysähtyä sen edessä, vaan kysyn erään tunnetun rap-artistin sanoin: Kuka muu muka, Holma intoili tiedotteessa.
Koekuvauksien kautta elokuvan päärooliin valikoitunut Antti Holma saa elokuvan ohjaajan JP Siilin innostumaan entisestään elokuvasta.
– Olen jo vuosia seurannut monilahjakkaan Antin töitä vaanien sopivaa mahdollisuutta yhteistyöhön. Nyt se aukesi riemastuttavalla tavalla. Antti on täydellinen Jare, Siili paljasti.
Urallansa monissa liemissä keitetty Cheek on innoissaan, kun hänestä tehdään elokuva.
– Olen tosi otettu, että leffaa on tekemässä alan kovimmat ihmiset. En olisi voinut kuvitellakaan parempaa tiimiä tähän projektiin. Elokuvan valmistelu on vaatinut paljon aikaa, mutta se on edennyt jouhevasti koko ajan. Ensimmäisen kuvauspäivän jälkeen kaikki alustava jännitys kaikkosi ja huomasin, että homma on erittäin hyvin hanskassa. Antti Holma teki vaikutuksen koekuvauksissa. Hän oli paras tyyppi päärooliin, Jare Tiihonen kiteytti.
Veljeni vartija- elokuvan budjetti on 1,8 miljoonaa euroa. Elokuvan tuotantoyhtiönä toimii Helsinki-Filmi ja levittäjänä SF-Studios. Mukana elokuvassa on vahvasti myös Cheekin kotiseutu Lahti, jossa tullaan kuvaamaan elokuvaa. Yhteistyössä ovat mukana myös Lahden kaupunki ja Lahti Region.
Teksti: Joni Hildén
Kuvat: Simon Bergman

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi