Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen elokuvakevään katsotuin

Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen
Elokuvakevät 2017 on pikkuhiljaa vaihtumassa jo kesän puolelle ja voidaan jo katsoa hieman tilastoja, miltä kevät on näyttänyt kotimaisten elokuvien osalta. Katsojamäärissä ehdottomaksi ykköseksi on noussut lastenelokuva Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen.
Saara Cantellin ohjaama elokuva tuli ensi-iltaan 27. tammikuuta ja sitä on käynyt katsomassa jo 205 444 katsojaa. Sitä on esitetty peräti 125 salissa kevään aikana. Samoihin aikoihin elokuviin tullut Armoton maa on jäänyt Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen elokuvasta peräti 170 000 katsojan verran.
Jussi Hiltusen ohjaamaa elokuvaa on käynyt katsomassa kevään aikana 34 783 katsojaa ja sitä on esitetty 112 salissa. Ensi-iltansa elokuva sai viikkoa aikaisemmin kuin Cantellin elokuva eli 20. tammikuuta.
Onnelin ja Annelin kanssa samoille luvuille ei pääse yksikään toinen kotimainen elokuva tänä keväänä, mutta toiseksi eniten katsojia kevätkaudella on kerännyt homoikonista kertova elokuva Tom of Finland. Ensi-iltansa 24. helmikuuta saanut elokuva on kerännyt katsojia 88 530 ja sitä on esitetty 120 salissa.
Elokuva on saanut myös kansainvälistä huomiota, sillä sen levitysoikeudet on myyty peräti kymmeneen eri maahan. Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian lisäksi elokuva tullaan näkemään muun muassa Saksassa, Tanskassa, Puolassa, Ranskassa, Koreassa ja Taiwanissa. Jo ennen Suomen ensi-iltaansa elokuva pokkasi Göteborgissa elokuvakriitikoiden FIPRESCI-palkinnon.
Lisäksi se on valittu Tribeca-elokuvajuhlien kansainväliseen kilpailusarjaan yli 6 000 kandidaatin joukosta. Tribeca-elokuvajuhlat ovat yksi Pohjois-Amerikan arvostetuimpia elokuvajuhlia.
Kevään 2017 aikana elokuvissa on käynyt 529 521 katsojaa. Ensi-illan on saanut kevätkaudella peräti 11 kotimaista elokuvaa, joista dokumenttielokuvia on viisi. Lisäksi yksi yhteistuotannossa oleva dokumenttielokuva on saanut kevätpuolella ensi-iltansa.
Jos katsotaan myös syksyn lukuja, niin katsotuin elokuva on Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! Sitä on käynyt katsomassa syksy mukaan lukien 334 806 katsojaa 127 salissa. Toiseksi eniten katsojia on kerännyt Luokkakokous 2 – Polttarit, jonka katsojaluku on 304 142 katsojaa ja esityssaleja on 140.
Teksti: Joni Hildén
Kuvat: Heli Sorjonen / Zodiak Finland, Josef Persson

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi