C More tuo Maria Kallion nykyaikaan

Maria Kallio, kausi 1, jakso1, Maria (Elena Leeve)

Leena Lehtolaisen suosittu romaanisarja Maria Kallio nähdään jälleen kerran televisiossa, kun C More tuo rikoskomisario Maria Kallion tutkimaan rikoksia kymmenen jakson verran. Sarja pohjautuu Lehtolaisen kirjoihin siten, että jokaisessa jaksossa käsitellään aina yhtä kirjaa.

– Tuotantoyhtiöstä Tea (Hyytiä) otti yhteyttä ja kysyi, kiinnostaisiko tällainen. Hän kertoi, että ovat tehneet aikaisemmin tästä yhden sarjan, mutta Leena Lehtolaisella on paljon sarjoja ja hän uskoisi tämän kiinnostavan yleisöä, sarjan käsikirjoittaja Eriikka Etholén-Paju kertoo sarjan alkusynnystä.

Kirjat, joiden pohjalta sarja rakentui, on tehty viime vuosituhannella, 90-luvulla. Sarjan ajanjakson olisi voinut laittaa kulkemaan 90-lukua, mutta tuotannossa päädyttiin erilaisempaan ratkaisuun ja nykyaika on vahvasti läsnä.

Sarjan ohjasi Jojo Erholtz ja käsikirjoituksesta vastasi Eriikka Etholén-Paju. (Kuva: Miikka Hildén)

– Se oli alusta asti selvää, että lähdetään tekemään nykyaikaista sarjaa, jossa Espoo on vahvasti läsnä. Se oli kiinnostavaa itsellekin, kun lähenen 35 vuotta ja Maria Kallio menee tuohon samaan ikäluokkaan. Saman ikäinen naishenkilö kamppailee elämän kysymysten äärellä, tuli siinä otettua nykyhetkestä paljon inspiraatiota, sarjan ohjannut Jojo Erholtz pohtii.

Sarjan pääosaa näyttelee monessa liemessä keitetty kokenut konkarinäyttelijä Elena Leeve, joka muistetaan muun muassa C Moren sarjasta Sunnuntailounas. Leevelle hyppääminen Maria Kallion rooliin oli iloinen asia, sillä hänelle Lehtolaisen kirjasarja oli jo entuudestaan tuttu.

– Tämä oli iso haaste. Onneksi oli aikaa valmistautua ennakkoon, joka on aina hyvä asia. Monta juttua oli, missä halusi olla ennen kuvauksia enemmän sisällä siinä poliisin ammatissa ja näyttelemisessä. Iso oli haaste, mutta innolla lähdin mukaan, Leeve toteaa.

Pääosassa Maria Kallion roolissa nähdään Elena Leeve. (Kuva: Miikka Hildén)

MTV3- kanavalla esitettiin Maria Kalliota 12 jakson verran, jolloin pääosaa näytteli Minna Haapkylä. Maria Kallion miestä, Antti Sarkelaa esitti tuolloin Petteri Summanen, joka nähdään myös tässä uudessa Maria Kallio– sarjassa. Summanen ei tosin ole tutussa hahmossaan, vaan näyttelee Maria Kallion pomoa Jyrki Taskista.

– Me kun olimme lukuharjoituksissa, oli hauska hetki, kun Antti Sarkelasta puhuttiin ja säpsähdin, että tuo on tuttu nimi, tuo on minun nimeni. Markus (Järvenpää) luki kumminkin ne repliikit ja mietin, herranjestas, näin tämä menikin, Summanen naurahtaa.

Leeven, Summasen ja Järvenpään lisäksi sarjassa tullaan näkemään rooleissaan muun muassa Leo Honkonen, Rosa Söderholm, Alex Anton, Carl-Kristian Rundman, Matleena Kuusniemi sekä Matti Leino. Yksittäisissä jaksoissa vilahtelevat muun muassa Saara Kotkaniemi ja Taisto Oksanen. Mukana on myös aiemmassa tuotannossa mukana ollut Antti Virmavirta.

Sarjaa voi katsoa C Moren suoratoistopalvelusta torstaista 19. elokuuta lähtien.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: MTV Pressi, Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi