Bohemian Rhapsody tarjoaa upeaa Queen nostalgiaa

Rami Malek as the rock icon Freddie Mercury in the upcoming 20th Century Fox/New Regency film "BOHEMIAN RHAPSODY."

Queen yhtyeestä ja erityisesti Freddie Mercurysta kertova Bohemian Rhapsody kuljettaa katsojan läpi bändin historian. Elokuvassa nähdään, kuinka bändin suurimmat hitit syntyivät. Tarina kerrotaan Mercuryn näkökulmasta. Bohemian Rhapsody on riemukas kokemus, josta todella nauttii. Pääosassa nähdään Rami Malek, joka uppoutui rooliinsa todella uskottavasti. Elokuvan on ohjannut Bryan Singer

Elokuvan tarina nivoutuu vuonna 1985 järjestetyn Live Aid konsertin ympärille. Katsojalle paljastuu, kuinka monimutkainen persoona Freddie Mercury olikaan. Hänen julkinen persoonansa oli täynnä maagista energiaa, joka pääsi oikeuksiinsa suuren yleisön edessä. Kun Mercury lauloi, koko maailma kuunteli. Toisaalta Freddie Mercury suojeli yksityiselämäänsä haukan lailla.

Bohemian Rhapsody päästää katsojan kurkistamaan Mercuryn elämän käännekohtia. Hänen elämässään vaikutti kaksi tärkeää ihmistä, Mary Austin ja Jim Hutton. Elokuvassa nähdään, kuinka Freddie rakastuu Maryyn. He olivat aluksi hyvin onnellisia. Pari kihlautuu, mutta lopulta Freddie kertoi Marylle olevansa biseksuaali. Paljastus muuttaa parin suhdetta monella tavalla. Kaikesta huolimatta Austin pysyy Mercuryn elämän tärkeimpänä ihmisenä aina loppuun saakka. Freddie löytää elämäänsä tasapainon, kun kuvaan astuu Jim Hutton. Hänen avullaan Mercuryn aaltoileva elämä asettuu uomiinsa.

Elokuvassa Austinia näyttelevä Lucy Boynton tekee onnistuneen roolin. Hän ja Rami Malek sopivat loistavasti yhteen. Boyntonin suoritus on ihailtavan herkkä. Jim Huttonin osuus elokuvassa on melko pieni, mutta roolissa nähtävä Aaron McCusker tekee silti vaikutuksen. Hänen ja Malekin väliset kohtaukset olivat täynnä maskuliinista voimaa.

Quuen oli kuin perhe. Muusikoiden rooleihin nostetut näyttelijät on valittu todella huollella. Katsoja pääsee seuraamaan, miten yhtyeen suuret hitit syntyivät. Etunenänässä tietenkin Bohemian Rhapsody. Varsinkin yhtyeen kitaristin Brian Mayn roolissa nähtävä Gwilym Lee teki minuun vaikutuksen. Hänen eleensä ja olemuksensa osuivat naulan kantaan. Mutta suurin onnistuja on Rami Malek, hän katoaa roolinsa täydellisesti. Elokuvaa katsoessani ajattelin, että tuohan on Freddie Mercury, eikä mikään näyttelijä. Malekin suoritus oli häikäisevä, kun otetaan huomioon, että Mercury on yksi rockmusiikin tunnetuimpia esiintyjiä.

Queen fanina nautin elokuvasta todella paljon, koska yhtyeen taustalta paljastui asioita, joita en aikaisemmin tiennyt.

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: © 2017 20th Century Fox/New Regency. All Rights Reserved. Photo Credit: Alex Bailey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi