A Star Is Born pakottaa katsojan pohtimaan vaikeita aiheita

Tarina kertoo rakkaudesta, riippuvuudesta ja kuuluisuuden tuomista paineista. A Star Is Born on elokuva, joka puhuttelee katsojaansa. Lady Gaga ja Bradley Cooper sopivat todella hyvin tähän väkevään tarinaan. Cooper on myös ohjannut elokuvan. Kyseessä on hänen ensimmäinen ohjaustyönsä.

Jackson Maine on menestynyt muusikko, joka taistelee alkoholisminsa kanssa. Hän suuntaa keikoiltaan suoraan baareihin ja juo itsensä yleensä todella tukevaan humalaan. Eräässä baarissa Cooperin esittämä Jackson tapaa laulajan uraa tavoittelevan Allyn. Nuori nainen on jo melkein luopunut toivosta uransa suhteen, mutta Jackson kuulee Allyn laulavan ja houkuttelee tämän esiintymään konserttiinsa. Tästä alkaa tarina, joka johdattelee katsojan todella vaikeiden ja synkkienkin aiheiden äärelle.

Allya esittävä Lady Gaga tekee roolissaan todella häikäisevän suorituksen. Yksi musiikkimaailman suurimmista tähdistä osoittaa kykenevänsä upeaan suoritukseen myös valkokankaalla. Gaga heittäytyy täysin roolinsa vietäväksi. Ally osoittautuu todella vahvaksi naiseksi, joka joutuu kuuluisuuden ristituleen. Hänet asetetaan todella vaikeiden valintojen eteen. Valitseeko hän uran vai vaikean rakkauden? Katsojalta unohtuu hyvin nopeasti ketkä elokuvan rooleja esittävät, koska tarina tempaa täysin mukaansa.

Bradley Cooperin suoritus on järisyttävän hyvä, koska se on niin aito. Cooperin hahmo vie katsojan tilanteisiin, jossa ei välttämättä haluaisi olla läsnä, koska ne ovat ahdistavia tai hävettäviä. Juuri realistisuus tekee elokuvasta niin loistavan.

Elokuvan musiikki on koskettavaa. Lady Gagan päästessä laulamaan katsoja pääsee nauttimaan todella upeista kappaleista. Toisaalta Lady Gagalta pääsee välillä unohtumaan, että kyseessä on elokuva, eikä hän esitä itseään. Onneksi ongelma tulee esiin lähinnä elokuvan musiikkikohtauksissa, eikä se ole muutenkaan iso pulma tässä elokuvassa.

A Star Is Born on liikuttava kokemus, jota jää helposti pohtimaan näytöksen jälkeen.

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: Clay Enos ja Peter Lindbergh  © 2018 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. AND METRO-GOLDWYN-MAYER PICTURES INC. ALL RIGHTS RESERVED

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi