Birds Of Prey on hyväksi yritykseksi jäänyt sekamelska

Harley Quinn horjahtelee ilman Jokeria. © 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Oletko kuullut kertomusta poliisista, laululinnusta, psykopaatista ja mafiaprinsessasta? “Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)” on vinkeä tarina, jonka Harley kertoo itse, niin kuin vain Harley voi sen kertoa. Kun Gothamin narsistisuudestaan kuuluisa roisto Roman Sionis ja hänen kiihkomielinen kätyrinsä Zsasz ottavat tähtäimeensä nuoren tytön nimeltä Cass, tämän etsintä panee koko kaupungin mullinmallin. Sen myötä Harleyn, Huntressin, Black Canaryn ja Renee Montoyan polut kohtaavat, ja tuo yllättävä nelikko joutuu yhdistämään voimansa tehdäkseen Romanista selvää.

Tässä Warner Bros. Picturesin elokuvassa Margot Robbie (I, Tonya) palaa Harley Quinnin rooliinsa, ja hänen rinnallaan nähdään Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane, tv-sarja Fargo), joka on Huntress; Jurnee Smollett-Bell (HBO-sarja True Blood) on Black Canary; Rosie Perez (Fearless, Pitch Perfect 2) on Renee Montoya; Chris Messina (Argo, tv-sarja Sharp Objects) on Victor Zsasz; ja Ewan McGregor (Stephen Kingin Doctor Sleep, Trainspotting-elokuvat) on Roman Sionis. Uusi tulokas Ella Jay Basco on lisäksi valkokangasdebyytissään Cassandra “Cass” Cain.

Yritin kovasti innostua tästä elokuvasta, mutta tällä kertaa ei napannut. Robbie tekee kyllä ihan hyvää työtä, mutta hänenkään intonsa ei pelasta tätä hengetöntä tarinaa. Birds Of Prey toimii todistuksena siitä, että Harley Quinn tarvitsee Jokerinsa.

Ohjaaja Cathy Yan on selvästi hakenut uutta tapaa tarinan kerrontaan, jossa Robbie toimii kertojana ja kuljettaa katsojan elokuvan läpi. Tällä kertaa valittu tapa häiritsi ainakin minua. Olisi ollut parempi antaa tapahtumien vyöryä omalla painollaan ilman erillistä kerrontaa.

Elokuvan toimintakohtaukset tuntuvat lähinnä puisilta. Tiedän toki, että Harley Quinn on superroisto, mutta liika on liikaa. Välillä tuntui, että tuotantoyhtiö oli hankkinut pahikset pelkiksi seinäkoristeiksi, ei toiminut.

Tällä elokuvalla OLI todella iso potentiaali, mutta nyt panokset jäivät piippuun. Toivon todella, että Warner Bros miettii tarkasti kannattaako elokuvalle tehdä jatko-osaa. Mielestäni ei.

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi