Antti Majanlahti on poissa

Suomalainen näyttelijä Antti Majanlahti on kuollut 50 vuoden ikäisenä. Majanlahti kuoli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kotonaan Raumalla. Asiasta ensimmäisenä uutisoi Yle. Majanlahti muistetaan useista televisiorooleistaan ja viimeisimmäksi televisiorooliksi miehelle jäi Ylen Uusi päivä- sarjan Asko Haavisto, jota hän esitti vuodesta 2010 aina toukokuuhun 2017 saakka.

Uusi päivä- sarjan lisäksi Majanlahti muistetaan muun muassa televisiosarjoista Autovaras, Häräntappoase, Hovimäki ja Shamppanjaa ja vaahtokarkkeja. Television lisäksi Majanlahti on toiminut myös teatterinäyttelijänä ja – ohjaajana sekä näytellyt muutamissa elokuvissa.

Pitkän päivätyön Majanlahti teki Lappeenrannan kaupunginteatterissa, jossa hän toimi teatterin johtajana vuosina 2002-2007. Lisäksi hän on ohjannut ja näytellyt muun muassa Turun kaupunginteatterissa, Oulun kaupunginteatterissa ja Tampereen Komediateatterissa.

Majanlahti ohjasi parhaillaan Rauman kaupunginteatterissa musiikkinäytelmää Rakastunut Ryti. Näytelmän oli tarkoitus tulla ensi-iltaan 14. lokakuuta. Ilta-Sanomien mukaan näytelmä tulee ensi-iltaan suunnitellusti ja ohjaajan saappaisiin hyppää teatterinjohtaja Otto Kanerva.

Teksti: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi