Tim Millerin ja James Cameronin lupaukset eivät täyttyneet – Terminator Dark Fate jäi kauas toivotusta

Arnold Schwarzenegger stars in Skydance Productions and Paramount Pictures' "TERMINATOR: DARK FATE."

Tim Millerin ja James Cameronin yhteystyön piti pelastaa Terminator elokuvien tulevaisuus, mutta toisin kävi. Terminator Dark Fate oli todellinen pettymys. Edes Linda Hamiltonin paluu Sarah Connorin rooliin ei pelastanut elokuvaa. Myös Arnold Schwarzeneggerin osuus juonessa tuli täysin puun takaa.

Ennakkomarkkinoinnista sai sen käsityksen, että Terminator palaisi alkuperäiseen maailmaansa, mutta toisin kävi. Elokuva alkoi lupaavasti kohtauksella, jolla viitattiin suoraan Cameronin tekemään saagan toiseen osaan, eli Tuomiopäivään ja John Connoriin. Tässä vaiheessa olin vielä todella innoissani, mutta sitten tarina alkoi hajota.

Sekä Miller että Cameron lupasivat, että kaikki Tuomiopäivän jälkeiset elokuvasarjan osat unohdetaan, mutta Miller oli kuitenkin onnistunut ujuttamaan mukaan muutaman melko merkittävän viittauksen esimerkiksi sarjan kolmanteen osaan Koneiden Kapinaan. Nämä viittaukset tuntuivat lähinnä turhilta.

Juonen yhtymäkohdat Tuomiopäivän tarinaan olivat todella ohuita, eikä niistä ollut oikein mitään iloa.

Dark Faten paha Terminaattori Rev 9, jota näytteli Gabriel Luna ei todellakaan noussut esimerkiksi Robert Patrickin tasolle. Patrick näytteli T-1000 Terminaattoria elokuvassa Tuomionpäivä. Lunan suoritus oli lähinnä huvittava, sillä Rev 9 ei ollut pelottava. Gabriel ei saanut itsestään juurikaan mitään irti.

Natalia Reyes, right, and Mackenzie Davis star in Skydance Productions and Paramount Pictures’ “TERMINATOR: DARK FATE.”

John Connorin korvaajaksi hankittu Dani Ramos, jota näytteli Natalia Reyes oli ihan hyvä ajatus, mutta ei kuitenkaan toiminut. Sarah Connorin tehtävänä elokuvassa tuntui olevan muistuttaa Dania siitä, että tämä korvaa Johnin, mutta mielestäni tämä häiritsi Danin roolin kehitystä. Reyes tuntui olevan kuitenkin hyvä näyttelijä, joten olisin toivonut, että hänen rooliaan ei olisi kehitetty pelkästään John Connorin tarinan kautta.

Uusista hahmoista ehdottomasti paras oli koneen ja ihmisen yhdistelmä Grace, jonka tehtävänä oli suojella Dania. Gracen hahmossa oli käytetty uutta ajattelua, joka loi aivan uudenlaista värinää koneiden keskellä. Gracea näytteli aivan upean suorituksen tehnyt Mackenzie Davis.

Terminator Dark Fate täytti fanien toiveen tuomalla Arnold Schwarzeneggerin ja Linda Hamiltonin vielä kerran samaan elokuvaan Tämä oli tietysti upea juttu, mutta samalla se todisti sen tosiseikan, että edes nämä yleisön suosikit eivät pysty pelastamaan huonoa elokuvaa

T-800 asustelee talossa keskellä metsää. Terminaattori on ottanut nimekseen Carl ja hänellä on perhe, juu luitte oikein perhe. Kaiken lisäksi ”Carl” myy verhoja! Tässä vaiheessa meinasin tippua tuolista. Fanien rakastama T-800 oli pilattu, koska ainakaan minä en tämän jälkeen kyennyt ottamaan hahmoa todesta, vaan siitä tuli täyttä komediaa.

Linda Hamilton stars in Skydance Productions and Paramount Pictures’ “TERMINATOR: DARK FATE.”

Sarah Connor puolestaan oli keskeisessä roolissa, jossa hän yritti ohjata Dania oikealle polulle. Hamilton selvästi nautti tuttuun rooliin palaamisesta, mutta kuten jo edellä totesin, näiden kahden legendan yhteinenkään panos ei riittänyt, jotta tämä elokuva olisi pelastunut.

Toivon todella, että Terminator Dark Fate on sarjansa viimeinen, sillä tankissa ei ole enää polttoainetta. Elokuva saapui ensi-iltaan 1.11.

Trailer: @Nordisk Film Finland

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: © 2018 SKYDANCE PRODUCTIONS AND PARAMOUNT PICTURES. ALL RIGHTS RESERVED.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi