Emilia Clarke ja Henry Golding tarjoilevat komediaa jouluiseen tapaan

Emilia Clarke ja Henry Golding elokuvassa Last Christmas. Kuva: © 2019 Universal Studios

Emilia Clarke, Henry Golding ja Emma Thompson tähdittävät Paul Feigin ohjaamaa romanttista komediaa Last Christmas, joka on saanut innoituksensa George Michaelin samannimisestä klassikkokappaleesta.

Kate (Emilia Clarke) kulkee Lontoon kaduilla synkkänä kuin myrskyn merkki. Hänen askeleitaan säestävät kokonainen huonojen päätösten kavalkadi sekä kulkusten kilinä – ärsyttävä seuraus työpaikasta tonttuna joulukaupassa. Tom (Henry Golding) vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta astuessaan Katen elämään ja alkaessaan nähdä hänen muuriensa läpi. Kun Lontoo valmistautuu vuoden ihanimpaan juhlaan, näiden kahden välillä ei tunnu toimivan yhtään mikään. Mutta joskus on vain annettava lumihiutaleiden leijua ja kuunneltava sydäntään. You gotta have faith!

Katen esimiehenä joulukauppaa pyörittää Santa, jota näyttelee Michelle Yeoh.

Last Chrismas –elokuvaa säestävät George Michaelin kappaleet, mukaan lukien sille nimensä lainannut jouluinen klassikko. Elokuvassa kuullaan myös uutta, ennen julkaisematonta materiaalia Grammy-palkitulta artistilta.

Last Christmas tarjoilee melko tavallisen joulutarinan, joka täyttää joulumielellä olevan yleisön odotukset, mutta samalla se tarjoaa yhden yllättävän juonenkäänteen. Kyseessä on lämminhenkinen komedia, joka tarjoaa huumoria ja sokerilla kuorrutettua joulun tunnelmaa.

Näyttelijöiden suoritukset ovat sarjaa ihan okei, mutta elokuvassa oli jaksoja, jolloin Emilia Clarken suoritus muistutti suoraan paperista lukemista. Hän kyllä täytti tehtävänsä olemalla hullun hauska, mutta välillä hänellä meni hieman liian iso vaihde päälle höpsöilyn suhteen.

Kate (Clarke) kurkkii joulupuodin ikkunasta. Kuva: © 2019 Universal Studios

Henry Golding puolestaan onnistui Tomin roolissa. Golding onnistui luomaan hahmonsa ympärille aidolta tuntuvaa mystiikkaa, joka palveli elokuvan tarinaa mainiolla tavalla. Elokuvan pääpari tarjoaa toisilleen sopivat vastakohdat. On kuitenkin todettava, että Emma Thompsonin ja Bryony Kimmingsin näille kahdelle näyttelijälle kirjoittama dialogi on niin hattaraa, että pahaa tekee

Michelle Yeohin suoritus hakee vertaistaan, sillä hänet on laitettu näyttelemään roolinsa todella huonojen aasialaisiin liitettävien stereotypioiden kautta. Kun verrataan tätä suoritusta esimerkiksi elokuvaan Crazy Rich Asians, jossa Yeoh myös esiintyy ero hänen tavassaan tuoda aasialaisuus osaksi suoritustaan, on todella huomattava. Epäilen, että Last Christmas elokuvan ohjaaja Paul Feig on halunnut korostaa hahmon tiettyjä piirteitä komedian vuoksi, mutta tällä kertaa on menty hieman liian pitkälle.

Last Christmas on täyttä hömppää, mutta kyllä sen juuri ja juuri jaksaa katsoa. Elokuva saapuu ensi-iltaan 8.11.

Trailer: @Universal

Teksti: Juho Kojima

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi