Sokka ei kieltäytyisi UIT:n kutsusta

Iloa on luvassa tiistaista lähtien Linnanmäen Peacockissa, kun UIT:n uusi revyy Sata lasissa saa ensi-iltansa. Monelle joka kesäinen käynti Linnanmäen Peacock-teatterissa on ollut perinne jo neljän vuosikymmenen ajan. Monelle UIT:n kävijälle on tullut tutuksi myös Sinikka Sokan kasvot, sillä hän on ollut monena vuotena mukana.
– Hyviä muistoja on, mun elämäni tärkeimpiä kesiä ovat olleet ne monestakin syystä. Ensinnäkin se, kun on saanut olla isolla näyttämöllä hyvien kollegojen kanssa, Sokka totesi.
Kuten moni tietää, on UIT:ssa joka kesä ollut huippuluokan ammattilaisia tekemässä viihdettä suomalaisille katsojille. Sokka kuuluu itse ehdottomasti eliittiin, mutta hänen lisäkseen kesäkausia Peacockin uumenissa ovat viettäneet monta muutakin alansa huippua.
– Nyt jälkeenpäin kun miettii sitä antia, mitä on jäänyt pääomaksi, niin olen ikionnellinen siitä, että sain edesmenneen Jaakko Salon kanssa tehdä töitä. Hän on antanut mulle ihan hirveän paljon, sekä näyttelijänä että laulajana, Sokka iloitsi.
Jaakko Salon nimi nousee usein esiin, kun puhutaan UIT:sta. Kuten jo Jussi Lampikin totesi, on Salo antanut näyttelijöille paljon. Samalla tavalla myös Sokka arvostaa suuren kapellimestarin tekemää työtä.
– Hän oli hirveän hieno harjoituttaja ja mentori suorastaan. Ihmisenä vielä hänestä tuli hyvin läheinen vielä kaiken lisäksi, Sokka paljasti.
Sinikka Sokkaa ei tänä kesänä nähdä UIT:n lavalla, sillä naisen pitää kiireisenä toisenlaiset produktiot. Paluuta legendaarisen Peacockin lavalle hän ei kuitenkaan tyrmää.
– Jos UIT vielä jaksaa olla hengissä ja jos pyydetään, niin yes, ei mikään estä.
Tällä hetkellä Sokka valmistautuu ensi syksynä Tampereen Työväen Teatterissa ensi-iltaan tulevaan näytelmään Kevytkenkäinen nainen. Sokan lisäksi näytelmässä mukana on muun muassa Esko Roine ja Ilmari Saarelainen. Sokka nähdään myös Ylen TV1- kanavalla kesäkuussa nähtävässä kuusiosaisena sarjassa Rakkautta vain.
Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi