Sannin tänä vuonna ilmestyvä uusi albumi on täysin hänen omaa käsialaansa

The Voice of Finlandin tähtivalmentajaksi tälle tuotantokaudelle lähtenyt Sanni työstää parasta aikaa myös uutta musiikkia. Jo tässä kuussa on luvassa uusi kappale, mutta levyä saadaan odotella vielä vähän pidempään.

– Jos levy valmistuu, voidaan odotella sitä aika piankin, mutta jos haluan vielä fiilistellä, voidaan odottaa vähän myöhemmin. Tänä vuonna kuitenkin tulee uusi levy, Sanni paljastaa.

Kesällä Sannin kalenteri täyttyy keikoista ja festivaaleista. Jo tässä vaiheessa on julkaistu, että hän esiintyy ainakin Provinssissa, Ruisrockissa, Ilosaarirockissa, Tammerfestissä, QStockissa ja Tikkurila Festivaaleilla.

– Kesä tulee olemaan täysi festarikesä ja olen siitä innoissani, Sanni toteaa.

Entä saadaanko uusi levy ulos jo ennen kesän festareita?

– Katsotaan….Eiköhän se sieltä tule, mutta ei pidä ikinä luvata mitään, että ei tule sellaista turhaa painetta, Sanni sanoo.

Sannin tuleva levy on hänelle hyvin mielenkiintoinen projekti, sillä hän on nyt ensimmäistä kertaa tekemässä tuota aivan itse alusta loppuun saakka.

– Olen signattuna tuottajana Friedille ja levyn teko on aika pitkällä. Tämä on tällainen aika iso haaste ja laitoin itselleni, että tee yksin sataprosenttisesti alusta loppuun levy. Olen nyt tehnyt noin 70 prosenttia tehnyt ja uutta biisiä on tulossa tässä kuussa, Sanni kertoo.

Tähtivalmentajana The Voice of Finlandissa

Sannin festarikeikkoja ja uutta albumia odotellessa, häntä voi ihastella Nelosella alkavalla The Voice of Finlandin 13. tuotantokaudella, jossa hän on tähtivalmentajana. Perjantaina 19. tammikuuta alkavaan ohjelmaan osallistuminen on ollut yksi hänen haaveistaan.

– Tosi innoissani olen lähtenyt tekemään tätä. Tämä on ollut pitkään salainen unelmani, että joskus voisin olla Voice-valmentaja. Kun kysely tuli, vastasi alle minuutissa, että tulen, Sanni valaisee.

Tähän mennessä on jo osa jaksoista kuvattuna ja Sanni on päässyt kokemaan muun muassa vaiheen, jossa pelkkä ääni ratkaisee. Käytännössähän se siis tarkoittaa sitä, että tähtivalmentajat ovat selin laulajaa kohti ja kun valmentajasta alkaa tuntua siltä, että laulaja ansaitsee jatkopaikan, kääntyy tuoli.

– Se on ihan kosminen juttu. Välillä saattaa olla ihan virheetön laulaja, mutta silti ei tuoli käänny ja se tuntuu aika julmalta. Aina se tunne ei kuitenkaan tule sen tuolin selkänojan läpi ja se on asia, mitä en vielä tänä päivänä ole keksinyt, mikä se juttu sitten on, Sanni pohtii sitä, miksi tuolit kääntyvät tai eivät käänny.

“Karisman aistii pelkästään äänestä”

Vaikka hän ei ole vielä keksinyt sitä, mikä saa hänen tai kenen tahansa muun tuolin kääntymään, on hänellä jonkinlainen visio asiasta.

– Uskon, että sama kuin karismaattinen puhuja saattaa sanoa ihan samat lauseet kuin vähemmän karismaattinen puhuja, niin silti se on vaikuttavampi, kun tulkitsee, on enemmän tilanteen päällä ja läsnä. Sen sanomattoman karisman aistii kyllä pelkästään äänestä, Sanni arvelee.

Debyyttialbuminsa vuonna 2013 julkaissut laulaja ja lauluntekijä haluaa olla auttamassa uusia artisteja tietään kohti estradeja.

– Haluaisin antaa uskoa siihen, että he pystyvät. Mikä ikinä biisi onkaan edessä tai vaikea haastava tilanne, niin haluan olla se tyyppi, joka on turva siinä. Sanon kyllä, jos jossakin asioissa on heittoja ja olen valmis tekemään kompromisseja, jos vaikka ääni ei meinaa mennä tuonne, niin tehdä se sitten näin. Olen ikään kuin se laadunvalvoja siinä ja he voivat luottaa, että sanon sitten, jos joku on pielessä, mutta sanon myös, jos homma on todella ok.

– Paras palaute voi olla myös, että älä muuta mitään, Sanni kiteyttää.

The Voice of Finlandin uusi tuotantokausi käynnistyy Nelosella 19. tammikuuta. Mukana tähtivalmentajina Sannin lisäksi ovat Arttu Wiskari, Maija Vilkkumaa ja Elastinen.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi