Sam Mendesin sotadraama jää suutariksi

George MacKay as Schofield in "1917," the new epic from Oscar®-winning filmmaker Sam Mendes. © 2019 Universal Pictures and Storyteller Distribution Co., LLC. All Rights Reserved.

Ensimmäinen maailmansota on kuumimmillaan. Kaksi nuorta brittisotilasta, Schofield (George MacKay) ja Blake (Dean-Charles Chapman), saavat mahdottoman tehtävän. Heidän tulee päästä vihollislinjan läpi ja viedä perille viesti, joka estää satoja sotilaita vastaan suunnitellun kuolettavan iskun. Iskun kohteena on myös Blaken veli.

Oscar-palkittu ohjaaja Sam Mendes yrittää pitää epookkisen elokuvan ohjakset käsissään, mutta minun kohdallani kävi niin, että ohjaajan hakema tunnelma ei oikein minua tavoittanut. Tylsistyin melko nopeasti. Tämä oli minulle hyvin outoa, sillä olen yleensä pitänyt Mendesin elokuvista, varsinkin Skyfall oli upeaa työtä.

Dean-Charles Chapman ja George MacKay. © 2019 Universal Pictures and Storyteller Distribution Co., LLC. All Rights Reserved.

Taistelulähetit – 1917 elokuvassa kokeillaan uutta kerronnan tyyliä. Koko elokuva on kuvattu kahden päähenkilön näkökulmasta. Elokuvan aikana valkokankaalla piipahtaa muutama sivuhahmo, esimerkiksi Colin Firth ja Mark Strong. Tämän lisäksi nähdään muutama joukkokohtaus. Uudenlaisen tyylin kokeilu oli rohkea teko, mutta se jäi suutariksi, sillä George MacKayn ja Dean Charles Chapmanin suoritukset olisivat kaivanneet lisää tukipilareita ympärilleen.

Edellä mainitun kaksikon keskinäinen jorina oli kiinnostavaa muutaman minuutin, sen jälkeen mielenkiintoni lopahti, eikä sitä pelastanut enää mikään.

Elokuva on tehty Oscar-palkinnon kultainen kiilto silmissä, mikä näkyy jokaisesta pienestä yksityiskohdasta. Tämä on mielestäni erityisen valitettavaa. Tämä erilaisten palkintojen perässä juokseminen pilasi tämän elokuvan.

Trailer: Nordisk Filn Finland

Elokuva saa ensi-iltansa 24.1.

Teksti: Juho Kojima

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi