Rauman teatterin syksyn avaa kotimainen kantaesitys

Rauman teatterin Paulat Ninni Kekki ja Maarit Peltomaa.

Radio Suomen lähetyksessä oli keskusteltu, että miten käy kotimaisten uusien musikaalien, kun kotimaiset romaanit siirtyvät nopeasti teatterin lavalle. No Raumalla pidetään huolta musikaaleista, sillä syksyn avaa Kaisa Kuikkaniemen, Esa Niemisen ja Otto Kanervan kirjoittama Paula!-musikaali. Taiteellinen johtaja Kanerva toimii myös ohjaajana.

– Yhteistyö Kaisan onnistui jo Dingo-musikaalissa ja tässä Kaisa toimii pääkäsikirjoittajana ja minä sekä Esa ollaan vaan apulaisia. Tuota radiolähetystä kuunnellessani röyhistin vähän rintaani, sillä me täällä Raumalla olemme tehneet ainakin osamme kotimaisen musikaalin eteen, totesi Kanerva.

Musikaalissa liikutaan eri vuosikymmenillä ja Paula Koivuniemen rooleissa nähdään kaksi eri näyttelijää, Rauman teatterin Ninni Kekki esittää nuorta Paulaa sekä ensimmäistä Raumalla vieraileva Maarit Peltomaa Paulaa. Muut näyttelijät lavalla ovat teatterin omat Raisa Sorri, Juha Kulmala ja Timo Julkunen sekä vierailijoina Raumalla jo ennestään tuttu Jani Koskinen sekä Maija Pihlajaoja, Elina Ruti ja Antti Tuominen. Esa Nieminen on sovittanut laulut ja toiminut lisäksi harjoituksissa lauluvalmentajana. Näytöksissä kapellimestarina toimii Rauman teatterin oma kapellimestari Perttu Suominen.

Paula!-musikaalin muu työryhmä

– Harjoittelimme aikanaan jotain näytelmää ja silloin näin Ninnin eleistä sen, että haluan joskus ohjata jotain, missä hän saa esittää Paula Koivuniemeä, totesi Kanerva.

Paula Koivuniemestä on tehty yksi elämäkerta, mutta hän ei ole itse sitä hyväksynyt. Hän ei ole myöskään pystynyt estämään sen julkaisua.

– Tätä varten minä ja Kaisa pakkasimme reput etänä ja teimme Lönnrot-tyylisen keruun, kun haastattelimme Paulan työtovereita ja muita läheisiä. Saimme myös paljon kasaan paljon materiaalia ja ihan kaikkea emme voi tässä esityksessä kertoa, totesi Kanerva.

Paula!-musikaalin kantaesitys on Rauman teatterissa lauantaina 9.9.2023 kello 18.00. Syksyn lipuista on varattu jo 90 prosenttia ja kevään 2024 myynti alkaa keskiviikkona 20. syyskuuta

Teksti ja kuvat: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi