Pekka Strang Aku Hirviniemen tilalle Helsingin Kaupunginteatterin uuteen farssiin

Helsingin Kaupunginteatterissa ensi-iltansa 15. helmikuuta saavan Ilmaista rahaa-farssin päänäyttelijä jouduttiin vaihtamaan näyttelijä Aku Hirviniemen jouduttua kohun keskelle. Hirviniemen näytelmässä korvaa Pekka Strang.

– On hienoa ja helpottavaa, että näin lyhyellä varoitusajalla löysimme rooliin Pekan kaltaisen huikean koomikon. Olemme todella iloisia, että saamme tällaisen farssin ja ajoituksen mestarin suuren näyttämön produktioomme, Helsingin Kaupunginteatterin teatterijohtaja Kari Arffman toteaa tiedotteessa.

Strangille nouseminen Kaupunginteatterin lavalle ei ole ensimmäinen kerta, sillä mies on teatterissa useissa näytelmissä aiemminkin. Hän on näytellyt Kaupunginteatterissa vuosina 2005-2019 ja toiminut Lilla Teaternin taiteellisena johtajana 2005-2014. Edellisen kerran Strang on näyttelyt Kaupunginteatterissa komedioissa Älä pukeudu päivälliselle ja Täydellinen lauantai.

– Ehdotus tuli pyytämättä ja yllättäen. Mietin vuorokauden ja päätin ottaa haasteen vastaan. Olen aina rakastanut hyviä farsseja ja tuttuun taloon on mukava palata, Strang kertoo tiedotteessa.

Michael Clooneyn kirjoittaman farssin ohjaa Sari Siikander. Lavalla Strangin lisäksi tullaan näkemään Helena Haaranen, Heidi Herala, Pekka Huotari, Risto Kaskilahti, Janne Kataja, Jari Pehkonen, Raili Raitala, Sanna Saarijärvi ja Emilia Sinisalo.

Näytelmän harjoitukset käynnistyvät 4. joulukuuta ja Ilmaista rahaa-farssin ensi-ilta on Helsingin Kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä 15. helmikuuta 2024.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi