Oksanen vaikuttui Lauluja rakkaudesta- elokuvasta “Istuin kaksi minuuttia hiljaa ja itkin”

Näyttelijätär ja laulajatar Ritva Oksanen nähdään 7. elokuuta ensi-iltansa saavassa dokumenttielokuvassa Lauluja rakkaudesta.

Alun perin Oksasella oli tarkoitus olla elokuvassa huomattavasti pienempi rooli kuin lopullisessa versiossa on.

– Se oli suurempi työ kuin luulinkaan. Piti tulla ensiksi vain muutamaan kohtaukseen ja sitten lauloinkin yhdeksän laulua, joista vain osa tuli tähän filmiin. Tätä tehtiin melkein kaksi vuotta, siitä kun se alkoi, piti tehdä vain muutama Aino Suholan teksti ja sitten olinkin näin isossa roolissa, Oksanen totesi.

Lauluja rakkaudesta– elokuva kertoo vanhempien ihmisten välisistä tunteista ja siitä, millaista on rakastua, ja rakastaa kypsemmällä iällä. Anu Kuivalaisen ohjaamassa dokumentissa nähdään useampia eri tarinoita, joista yksi on Ritvan tarina.

– On ollut silmiä avaavaa miettiä tätä vanhuutta, vanhenemista. Mitä se minulle merkitsee ja olla kauhean kiitollinen siitä, että kun ajan pitkiä matkoja tuonne mökille ja takaisin, ja olen selvinnyt näistä matkoista, kesäkuussa 81 vuotta täyttänyt Oksanen pohti.

– Aina kun selviän jostakin tällaisesta asiasta, olen kauhean onnellinen ja kiitollinen. Ajatella, että jaksoin tämän tehdä. Ojaa kun kaivettiin tuolla mökillä, ikähaitari oli 81-85.

Musiikki suuressa roolissa

Elokuvassa Ritva Oksasen lisäksi seurataan neljän pariskunnan ja yhden lesken elämää. Musiikki ja laulut ovat suuressa roolissa.

– Tämä on rakkauselokuva ja nimi Lauluja rakkaudesta tuli sen takia, kun jokainen näistä henkilöistä laulaa puolisolleen tai karaokea. Se oli ihan selvää, että tämän nimi oli Lauluja rakkaudesta.

Elokuva on hyvin paljon tunteita herättävä ja herkistävä kokemus, niiden tarinoiden kautta, mitä siinä näytetään. Oksanen näki valmiin tuotoksen yksityisnäytöksessä ja mykistyi.

– Istuin kaksi minuuttia ihan hiljaa ja itkin sekä hymyilin tämän elokuvan jälkeen. Anu on päässyt niin hirveän lähelle näitä ihmisiä ja nämä kaikki ihmiset, jotka tässä on, me annamme teille lahjaksi meidän elämämme. Näin me elämme. Siinä ei ole yhtään näyteltyä kohtausta, kaikki on totta.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Joni Hildén, Marita Hällfors / Bonsai Films

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi