Minka Kuustonen: Olin puulla päällä lyöty

Suomalaisen elokuvan juhlaa juhlitaan 23. maaliskuuta Helsingin Kaapelitehtaalla, kun perinteiseen tapaan palkitaan parhaat kotimaiset elokuvat. Torstaina Helsingissä Elisa kulmassa lanseerattiin uusittu Jussi-gaala ja julkistettiin ehdokkaat eri kategorioissa.

– Tämä on mielestäni suomalaisen elokuvan kultakausi. Ihmiset ovat käyneet katsomassa paljon suomalaisia elokuvia ja on ihanaa juhlistaa sitä, itsekin Jussi- ehdokkaana ollut Minka Kuustonen totesi.

Viimeisten vuosien aikana suomalainen elokuva on noussut lamavuosistaan ja lähentelee jo entisaikojen kukoistustaan. Suomalaisia elokuvia on tehty koko suomalaisen historian ajan ja niillä on ollut monelle ihmiselle iso merkitys elämässä.

– Kotimainen elokuva merkitsee minulle sekä tekijänä että katsojana tosi paljon. Se on ihana työkenttä meille tekijöille, kun pääsee mukaan johonkin leffaan, niin odotan jokaista työpäivää todella paljon. Sillä se on harvinaista herkkua, että pääsee tekemään elokuvaa, Kuustonen mietti.

Kuustonen teki ensimmäisen pitkän elokuvan roolinsa Kesäkaverit- elokuvassa vuonna 2014. Hänen kanssaan tuossa Inari Niemen ohjaamassa draamakomediassa näyttelivät hänen siskonsa Iina Kuustonen sekä Anna Paavilainen ja Pihla Viitala. Hänen ensimmäinen ja tähän asti ainoa Jussi- ehdokkuutensakin tuli juuri tuosta elokuvasta.

– Mä olin ihan puulla päähän lyöty, kun se oli todella ensimmäinen iso leffa, missä olin. En osannut silloin odottaa sitä, mutta olin todella otettu siitä, Kuustonen paljasti.

– Se oli todella kiva, koska se oli vähän erilainen rooli, kun se oli sellainen epävarma hassu tyttö ja sai tehdä sellaisen roolin, ja se katsottiin naissivuosa Jussin- ehdokkuuden arvoisena.

Ehdokkuudetta ei Kuustonen jäänyt tänä vuonnakaan.

– Tänä vuonna olemme ehdolla Jussi Gaalassa indie-elokuva Wendy and the Refugee Neverlandin musiikeista. Elokuvan scoremusiikin sävelsi Tytti Arola, ja minä ja Olli Ilpo Salonen puolestaan vastasimme elokuvan bändin musiikista. Suuri kunnia ja ihana yllätys, Kuustonen iloitsi.

Viime vuoden elokuvista Minka Kuustonen nostaa esille muun muassa Tuntemattoman sotilaan, joka on huomioitu myös Jussi- palkintoraadissa kymmenellä ehdokkuudella. Teininä häneen upposi Pitkä kuuma kesä- elokuva ja lapsuuden lempielokuvistaan hän mainitsee muun muassa elokuvan Kuningas, jolla ei ole sydäntä.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi