Marion juhlistaa pitkää uraansa juhlakiertueella “En koskaan kuvitellut tämän olevan ammattini”

Monelle suomalaiselle tuttuja kappaleita ovat muun muassa Tom tom tom, Eviva Espanja, El Bimbo ja Hyvästi yö. Ne kaikki laulut on tunnetuksi levyttänyt jo 60-luvulta lähtien musiikkimaailmaa hengittänyt Marion.

Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun hän osallistui vuonna 1961 iskelmälaulun SM-kilpailuihin. Kilpailu tuotti Marionille toisen sijan ja levy-yhtiöt kiinnostuivat hänestä.

– Sain silloin levytyssopimuksen ja tein levyn, jonka nimi oli Brigitte Bardot. Se toi mukanaan kaikenlaista pientä sälää. Pyydettiin telkkariohjelmiin, tein radiojuttuja ja hieman oli pieniä pressitilaisuuksia. Se mittakaava oli niin paljon pienempää, Marion muistelee.

Kutsu Euroviisuihin

Iskelmälaulukilpailun toinen sija ja levytyssopimus nostivat Marionin arvoa. Siihen aikaan hän työskenteli vielä kampaamossa, kun siihen aikaan Ylen musiikkitoimituksessa työskennellyt Aarno Walli soitti nuorelle kampaajaopiskelijalle.

– Hän kysyi tekisikö minun mieleni lähteä Euroviisukarsintaan. Olin ihan puulla päähän lyöty. Tiesin kyllä, mistä oli kysymys, olimme seuranneet Laila Kinnusta edellisenä vuonna.

Päätös karsintaan lähtemisestä ei syntynyt hetkessä, vaan asiaa piti pähkäillä pienemmällä porukalla, ennen kuin Marion lupautui karsintaan lähteä.

– Pidimme pienen palaverin vanhempieni kanssa ja sitten sovimme, että teen sen. En olisi ikinä kuvitellut, että tästä kaikesta tulisi ammattini. Tämä on vain lähtenyt pikkuhiljaa eteenpäin.

Juhlakiertue tulossa

Kun 60-luvulla Marion vasta aloitteli musiikkiuraansa ja pohti kampaanjan ammattia, on hän nyt vuonna 2021 ehtinyt kiertämään jo lukuisia estradeita, useammassa eri maassa. Vuonna 1962 Luxemburgissa pidetyissä Euroviisuissa Marion esitti kappaleen Tipitii, josta muodostui todellinen hitti.

Hänen sijoituksensa Euroviisuissa tuolla kyseisellä kappaleella, on edelleenkin yksi Suomen parhaimmista sijoituksista viisuissa. Tuosta lähti liikkeelle menestystarina, jota on takana jo 60 vuotta. Marion on esiintynyt seitsemällä eri vuosikymmenellä ja syksyllä tuota 60 vuoden merkkipaalua kunnioitetaan juhlakiertueen merkeissä.

– Me aloitamme Tampereella Tampere-talossa 16. syyskuuta ja sitten olisi vielä tarkoitus tehdä ensi vuoden puolella, tuossa keväällä pohjoisen tour.

Tampere-talolta alkava juhlakiertue käsittää kaiken kaikkiaan 12 konserttia. Kiertue kantaa nimeä Marion: Aurinkosilmät-konserttisalikiertue. Tampereen lisäksi Marion tullaan näkemään muun muassa Lahdessa, Kouvolassa, Helsingissä ja Joensuussa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvaaja: Minna Annola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi