Kuuskajaskarissa ryöstellään Kardemumman yössä

Jo-Jo Teatterin kolme iloista rosvoa. ((kuva: Tuulia Lindholm)

Rauman edustalla sijaitsevalla Kuuskajaskarin entisellä linnakesaarella on ollut jo useamman vuoden kesäteatteria. Tänä vuonna siellä esitetään turkulaisen Jo-Jo Teatterin voimin norjalaisen Thorbjørn Egnerin koko perheen klassikkoa Kolme iloista rosvoa.

Näytelmän rooleissa on pääosin turkulaisen teatterin omasta väkeä, mutta on joukossa myös muutamia raumalaisia harrastajia.

Kuuskajaskari, Rauma ja kesä 2017

– Nyt hiljaa hiivitään näin Kardemumman yössä. On kaikki kansa pötköllään, vain rosvot raataa työssä. Kun pakko on niin siepataan, ei tarpeetonta milloinkaan. Hei rensselit selkähän, nassakat kourahan, Kasper, Jesper ja Joonatan.

Kardemumman pieni ja ihmeellinen kaupunki on kaukana suuren maailman hälinästä. Kaupungin oman orkesterin soitto raikaa ja koirat osaavat balettia. Aurinkokin paistaa melkein aina. Kaupungin asukkaat ovat onnellista ja huoletonta väkeä ja mikäpä heitä huolettaisi, kun heillä on hoidettavanaan vain oman kaupungin asiat. Nyt jopa Kardemumman paratiisiin on hiipinyt käärme ja se aiheuttaa asukkaille harmaita hiuksia, nimittäin rosvot. Rosvokolmikko Kasper, Jesper ja Joonatan asuu näet vanhassa talossa kaupungin laidalla. Öisin he käyvät ryöstöretkillään muun muassa makkaramestarin puodilla sekä kauppias Vuoren putiikilla.

Kolmikolla on myös lemmikkileijona ja sen vuoksi ei edes poliisimestari uskalla mennä pidättämään heitä. Tomera Sohvi-täti saa kuitenkin rosvot ojennukseen.

Tämän norjalaisen klassikkonäytelmän on Jo-Jo Teatterille sovittanut ja ohjannut teatteri-ilmaisun ohjaaja ja näyttelijä Tuulia Lindholm. Näytelmän ensi-ilta on sunnuntaina 2.7. klo 15.30 ja esitykset jatkuvat 13.8. asti. Sateestakaan ei tarvitse huolehtia, sillä esitykset ovat Kuuskajaskarin vanhassa tykkihallissa.

Tuotanto toteutetaan yhdessä Rauman Saaristokuljetuksen kanssa.

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola
Kuva: Tuulia Lindholm
Lähde: Jo-Jo Teatterin tiedote

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi