Kostoa hautova nukke sekoittaa nuoren Asken elämän elokuvassa Ternet Ninja

Teini-ikäinen Aske saa Ninja-nuken sedältään, kun tämä palaa kotiin Thaimaasta. Käy kuitenkin ilmi, että tämä ei ole mikään tavallinen nukke – se on elävä, tappavan vaarallinen ja sillä on pakkomielleajatuksesta oikeudenmukaisuudesta ja verisestä kostosta ihmisille, jotka ovat tehneet sen luojienelämän eläväksi painajaiseksi. Ninja-nukke auttaa Askea selviytymään ongelmistaan, ja poika lupaa auttaa nukkea – mutta tietämättä, mitä se tarkoittaa.

Ternet Ninja ei todellakaan ole mikään tavallinen lasten elokuva. Ainakin itse jäin monta kertaa tuijottamaan valkokangasta silmät suurina. Tanskalaiset uskaltavat käsitellä aiheita, jotka suomalaiset tekijät kiertäisivät kaukaa, jos meillä tehtäisiin tällainen elokuva, niin siitä nousisi varmasti aikamoinen meteli.

Väkivaltaa ja huumeita, sitä tarjoaa Tanskan katsotuin elokuva. Katsojalta otetaan luulot pois heti alkuunsa. Nostan tekijöille hattua siitä, että he uskaltavat nostaa näinkin vaikeita asioita pöydälle. Ternet Ninja on oikeastaan melko kaksijakoinen tarina. Toisaalta elokuva kertoo nuoresta pojasta, joka yrittää selvitä koulusta ja elämän haasteista. Se on myös kertomus nukesta, joka hautoo julmaa kostoa ja käyttää nuorta Askea tekojensa välikappaleena.

Teknisesti Ternet Ninja on lopulta hieman kiireessä tehdyn oloinen. Animaatio ei todellakaan ole kaunista. Elokuvassa esiintyvät näyttelijät kuulostavat osittain hyvinkin oudoilta. Myös ohjaaja Anders Matthesen esiintyy elokuvassa. Mielestäni varsinkin sivuosien roolitusta olisi kannattanut miettiä uudestaan.

 

Tämä hurja animaatio saapuu ensi-iltaan 24.5.

 

Teksti: Juho Kojima

Kuva: elokuvasta Ternet Ninja

Trailer: Black Lion Pictures

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi