Koronakaan ei estänyt roolia Rantabaarissa – Koekuvaukset Lontoosta käsin

Rantabaarin uudella, kolmannella kaudella nähdään mielenkiintoinen uusi kasvo, kun toimittajana työskentelevä Minna Laurikainen saapuu ohjelmaan. Minnaa näyttelee Englannissa näyttelijän uraa rakentamassa ollut Mira Rastas.

– Tämä on ihan unelmatyö siinä mielessä, kun asun Lontoossa ja nyt pääsi kotimaahan. Vielä tällaisella säällä ja kesällä, pääsee tutustumaan Helsinkiin. Aiemmin en ole ehtinyt tähän kaupunkiin tutustumaan, Rastas totesi.

Rastaksen pääseminen Rantabaariin oli monien asioiden summa. Korona meinasi jopa sotkea kuviot, kun koekuvauksiin lentäminen osoittautui mahdottomaksi rajoituksien ja lentoliikenteen keskeytyksien vuoksi.

– Selftapen avulla pääsin mukaan onneksi. Ei se haitannut, että en päässyt lentämään. Koekuvaukset onnistuivat netin välityksellä niin ikään, Rastas kertasi.

Rantabaarissa Mira näyttelee toimittajaa nimeltä Minna. Valmistautuessaan hahmoon hän alkoi katsomaan uutisia vähän eri silmällä, vaikka kovin paljoa itse toimittajan työ ei esillä sarjassa olekaan. Lontoossa päivittäin englantia puhuvalle Miralle suurin työ oli kielen kanssa työskentelyssä.

– Valmistauduin palauttelemalla suomen kieltä mieleen, kun ei ole tullut vähään aikaan puhuttua suomea. Siellä Englannissa olen asunut neljä vuotta ja yllättävän nopeasti se vaikuttaa ulosantiin, Rastas paljasti.

Englannista maisterin tutkinto

Hän meni Englantiin vuonna 2017 suorittamaan loppuun näyttelijänopintonsa, jotka oli aloittanut Suomessa 2013. Essexin yliopiston East 15- näyttelijäkoulutuksessa hän suoritti maisterin tutkinnon vuoden aikana.

– Se oli tosi opettavainen vuosi ja oli kiva nähdä, miten Englannissa opetetaan näyttelemistä. Englannissa ala on todella suuri ja historian kirjoissa juuret menevät todella pitkälle teatterin suhteen. Oli ilo oppia heiltä professoreilta siellä, Rastas mietti.

Juuret ovat todella pitkällä ja Englannissa tehdään monia suuria produktioita. Jo Lontoossa operoi lukuisia teattereita, unohtamattakaan televisio- ja elokuvatuotantoa, jota maassa tehdään runsaasti. Englannissa on myös helppoa päästä tekemään omia projekteja.

– Koulussa oli paljon teatteria ja nyt me kirjoitamme porukalla näytelmää. Toivottavasti saamme sen pystyyn ja pääsemme kiertämään sen kanssa, Rastas toivoi.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi