Keikat työllistäneet Ilkka Vainiota

Helsingin Linnanmäelle Peacock-teatteriin oli saapunut UIT:n uuden revyyn Sata lasissa ensi-iltaa seuraamaan myös laulaja, lauluntekijä Ilkka Vainio. Vainiolle UIT:n revyy on jokakesäinen traditio ja hän on ollut jo vuosikymmenien ajan tuttu näky katsomossa.
– Joka kerta on aina erilainen UIT:n kattaus. Aina on onnistunut, joskus vähän paremminkin. Aina on ollut sellainen iloinen asia olla katsomassa jo monia kymmeniä vuosia. Se on sellainen traditio, Vainio totesi.
UIT:n revyyt ovat aina olleet vahvasti musiikkipitoisia, joka tietysti musiikkimiehelle on aina mieleen. Musiikki on myös johdattanut Vainiota kohti UIT:ta, sillä jo Ilkka Vainion isä, Juha Vainio oli kirjoittamassa aikoinaan lauluja revyyseen. Myös Ilkkaa on kyselty kirjoittamaan lauluja.
– Täällä on niin hyvät tekijät ollut, että ei ole sitten tarttenut, Vainio heitti.
Suomalaisiin Uuden Iloisen Teatterin revyyt ovat aina iskeneet ja näytöksiä on esitetty täydelle salille joka kesä. Mikä sitten on UIT:n salaisuus kynäniekan mielestä?
– Siinä on sellaista ajankohtaista, kepeää, hyvää satiiria ja hyvää huumoria, laulua ja näyttelijät. Siinä on kaikki kohdallaan. Tämä on todella hyvä viihdepaketti ja sitten kun täältä saa hyvän mielen, Vainio kiteytti.
Vainio levytti viime vuonna ensimmäisen pitkäsoittonsa Villi pyhäpoika. Vaikka mies on tehnyt vuosikaudet musiikkia ja itsekin laulellut, niin nyt vasta hän pääsi itse levyttämään. Laulaja ja lauluntekijä on ollut tyytyväinen lopputulokseen.
– On otettu todella innolla vastaan. Se on uusi aluevaltaus. Kun olen tehnyt lauluja muille, niin nyt tehdään itselle myös, Vainio iloitsi.
Vuosi on mennyt Vainiolla keikkaillessa oman yhtyeensä Ilkka Vainio, Janus Hanski ja viihteen kenttämiehet kanssa. Mukana ovat olleet eturivin muusikot soittamassa, kuten Leevi Leppänen, Luumu Kaikkonen, Veke Haapasalo ja Jussi Liski sekä Pekka Kuorikoski.
– Siinä on niin kova ryhmä, jonka kanssa ollaan ympäri Suomea keikkailtu. Justiin oltiin keikalla Ruotsinlaivalla. Porukka tykkäsi kovasti, Vainio kertoi.
– Mihin paikkaan vaan tilataan, niin tullaan.
Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi