Jennika Vikman “Musiikki ollut terapeuttinen asia”

Nelosen sunnuntai-illoissa nähdään jälleen supersuosittu Tähdet, tähdet– ohjelma. Mukana on musiikkimaailman konkareita, mutta myös niitä, jotka eivät ole vielä niin pitkää uraa musiikin parissa tehneet. Yksi heistä on Jennika Vikman.

– Tämä oli mulle sellainen koulu. Opin todella paljon, menin syvälle itseeni ja opin itsestäni asioita, joka oli siistiä, Vikman toteaa.

Musiikki on tietysti Vikmanilla verissä, sillä hänen isosiskonsa on jo pidempään alalla töitä tehnyt Erika Vikman. Jennika sanookin, että isosisko on ollut hänelle myös esikuvana ja tiennäyttäjänä.

– Asia, joka on todella vaikea. Sä ponnistat artistiksi, menet läpi harmaan kiven. Teet tosi paljon duunia ja onnistut siinä. Se tavallaan antaa mulle toivoa, jos ihminen, joka on tehty samasta verestä kuin mä, pystyy siihen, niin mäkin pystyn, Vikman pohtii.

Musiikilla on Jennikalle todella iso merkitys ja se on ollut koko hänen ikänsä osa häntä. Sen takia on jopa luonnollistakin, että musiikista on tulossa naiselle ammatti.

– Olen lapsesta asti luonut identiteettini musiikin ympärille. Se on tavallaan ollut sellainen terapeuttinen asia, joka on iloisina ja surullisina hetkinä pitänyt mua kasassa, Vikman paljastaa.

“En olisi uskonut laulavani tällaisia”

Artisteille Tähdet, tähdet on formaattina sellainen, jossa he pääsevät ylittämään itsensä, esittämään sellaisia kappaleita, joita kukaan ei heidän odottaisi esittävän. Tästä myös Jennika Vikman piti, kun pääsi kokeilemaan erilaisia genrejä.

– En olisi koskaan uskonut laulavani tällaisia genrejä ja yllätyin, että pystyin siihen. Se toi todella paljon itsevarmuutta. Oli siistiä löytää uusia puolia itsestään. Uusia genrejä, mitä voi alkaa laulamaan, Vikman miettii.

Vikman ei suostunut paljastamaan sitä, mikä genre vei ohjelmassa hänen sydämensä.

– Sen kyllä näkee, kun katsoo tuon ohjelman, mikä oli mun lempparini, Vikman naurahtaa.

Jennika Vikmanilla on halu päästä estradeille esiintymään ja suunnitelmiakin sen suhteen on jo olemassa. Avoimia kysymyksiä on silti vielä edelleen eikä hän pysty vielä tarkemmin kertomaan, miltä tulevaisuus näyttää.

– Keikoista on kyllä puhuttu, mutta en vielä pysty sanomaan tarkkoja päiviä. Haluan ottaa askel kerrallaan, ensin tämä ohjelma ulos ja sitten katsotaan sitä, Vikman sanoo.

Vikmanin keikkakalenteri selviää myöhemmin, mutta kevään ajan häntä on mahdollista nähdä sunnuntaisin Tähdet, tähdet-ohjelmassa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi