Jack Sparrow valloittaa jälleen valkokankaalla

"PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MEN TELL NO TALES"..The villainous Captain Salazar (Javier Bardem) pursues Jack Sparrow (Johnny Depp) as he searches for the trident used by Poseidon..Ph: Film Frame..©Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Kapteeni Jack Sparrow pääsee jälleen seilaamaan, kun Pirates of the Caribbean viides osa, joka kantaa nimeä Salazar’s Revenge, tulee ensi-iltaan keskiviikkona 24.5 Helsingissä. Elokuvassa tuttuun tapaan merirosvokapteeni Jack Sparrow taistelee yliluonnollisia vihollisia vastaan.
Tällä kertaa vastustajana on espanjalainen kapteeni Salazar, jonka nuori Jack Sparrow aikoinaan sysäsi Bermudan paholaiskolmioon ja upposi meren syvyyksiin. Siitä lähtien kapteeni Salazar miehistöineen on joutunut olemaan pimeässä, kuivalla maalla ja janonnut kostoa Sparrowille.
Eräänä päivänä nuori Henry Turner epäonnekseen sattuu olemaan laivassa, joka ajautuu tuonne samaiseen Bermudan paholaiskolmioon Salazarin miehistön tuhottavaksi. Ainoa, joka jää henkiin on Henry ja hänet lähetetään etsimään Jack Sparrow käsiinsä, jotta Salazar saisi kostettua hänelle.
Kuten arvata saattaa, on Henry Turner kolmessa ensimmäisessä osassa esiintyneen Will Turnerin ja Elisabeth Swanin poika. Henryllä on toinenkin päämäärä, vapauttaa isänsä Will Lentävän hollantilaisen ikeen alta.
Elokuva etenee samankaltaisella kaavalla kuin aiemmatkin Pirates of the Caribbean- elokuvat eikä tässäkään elokuvassa Jack Sparrow’n ainoa vihollinen ole Salazar, vaan myös virkavalta. Tässäkin elokuvassa on Sparrow joutua teloitettavaksi, mutta omalla viekkaudellaan hän jälleen pelastuu.
Kuten ei aiemmissakaan elokuvissa, niin ei tässäkään ole tehosteiden ja maskien kanssa säästelty. Kapteeni Salazarin ulkomuoto, kuten hänen miehistönsäkin on suoraan sanottuna kuin jostain kauhuelokuvasta kopioitua.
Elokuvassa on aiempien elokuvien tapaan myös ripaus huumoria ja viihteellisyyttä mukanaan, joka tekee elokuvan katsomisesta suhteellisen mieluisan kokemuksen. Vaikka Jack Sparrow’n hahmo on periaatteessa paha, on hän myös eräällä tavalla lempeän humoristisen ja Johnny Depp on täydellinen kapteeni Jack Sparrow.
Depp tuo roolihahmoonsa omanlaista karismaa, viekkautta ja on omalla lempeällä tavallaan myös hauska. Hänen maskinsa ja rooliasunsa on kuin taruista tutuilla merirosvokapteeneilla. Jo Johnny Deppin takia elokuva kannattaa käydä katsomassa.
Teksti: Joni Hildén
Kuvat: Disney Enterprises
Katso elokuvan traileri:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi