Jaakko Tepon tribuuttikonsertit saaneet ihmiset lippukaupoille

Elokuun puolivälissä Kuopiossa ja Joensuussa järjestetään helmikuussa 70 vuotta täyttäneen Jaakko Tepon tribuuttikonsertit. Konsertit on myyty miltei loppuun, mutta vielä alle 30 lippua on jäljellä Kuopion musiikkikeskuksen konserttiin. Kuopioon mahtuu 1 024 katsojaa ja Joensuun Carelia-saliin 599. Joensuun konsertti on jo myyty loppuun.

– Lisäkeikkoja, dynaamista hinnoittelua ja muitakaan kikkakolmosia ei oteta käyttöön. Nämä konsertit ovat ainutkertaisia tilaisuuksia juhlistaa Pohjois-Savolle ja Pohjois-Karjalalle rakkaan kansantaiteilijan juhlavuotta ja elämäntyötä, toteavat maakuntien liittojen viestijät Jari Sihvonen ja Sami Tolvanen.

Ruikonperän Sinfonia -konserteissa kuullaan ensimmäistä kertaa Tepon kappaleita sovitettuina sinfoniaorkesterille ja tunnetuille savolaiskarjalaistaustaisille solisteille. Solisteina nähdään blueskuningatar Erja Lyytinen, hevimetallin pioneeri Marko Hietala ja Happoradio-yhtyeen keulakuva Aki Tykki. Mukana on myös Jaakko Tepon poika Ilja Teppo yhtyeensä kanssa. Kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Konsertit juontaa Antti Heikkinen, joka on kirjoittanut elämäkerran köyhän siirtolaisperheen pojan matkasta koko kansan rakastamaksi Ruikonperän multakurkuksi.

Konsertit järjestävät Pohjois-Savon liitto ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto yhteistyössä Kuopion kaupungin, Joensuun kaupungin, Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön kanssa ja OLVI-säätiön kanssa.

– Jaska on Ohtaansalmen silta. Hän yhdistää Savon ja Karjalan heimot. Hän on syntynyt Iisalmen maalaiskunnan Peltosalmen kylässä, opiskellut Kuopiossa ja asunut jo vuosia Pohjois-Karjalassa. Jaskan kielellinen rikkaus on sekoitus siirtokarjalaisuutta ja savolaisuutta. Hän on itse sanonut, että Savo ja Karjala on yhtä ja sammaa, mikä on mielestämme oikein hyvä pitää mielessä yleisemminkin. Yhdessä tehden ja toisiamme kuunnellen homma toimii ja asiat etenevät, Sihvonen ja Tolvanen toteavat.

Konsertit ovat osa Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntapäivien ohjelmaa. Kuopion musiikkikeskuksessa konsertti nähdään tiistaina 15. elokuuta kello 19. Orkesterina on Kuopion kaupunginorkesteri. Joensuun Carelia-salissa konsertti uusitaan Joensuun kaupunginorkesterin tahdittamana torstaina 17. elokuuta kello 19.

Teksti: Joni Hildén ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tiedote

Kuva: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi