Itiksen Vapianossa herkullinen ruoka jää monimutkaisen konseptin jalkoihin

Kävin päättyvällä viikolla lounaalla kauppakeskus Itiksen Vapianossa. Hienostuneen tuntuinen ravintola tarjoilee hyvää ruokaa, mutta kokemukseen tulee aikamoinen särö, kun huomioon otetaan esimerkiksi ruoan tilaamisen monimutkaisuus. Vapiano on hyvä esimerkki siitä, että pelkkä hyvä ruoka ei riitä.

Kun ravintolaan astuu sisään, vastaan tulee herkullinen pizzan tuoksu. Ensimmäinen yllätys odottaa heti kulman takana, kun tarjoilija ojentaa asiakkaan kouraan kortin, johon tehdyt tilaukset tallennetaan. Sitten vuorossa onkin ruoan tilaaminen. Tässä vaiheessa menin ainakin itse pyörälle päästäni, sillä eteeni avautui näkymä, jollaista en muissa lounasta tarjoavissa ravintoloissa ole nähnyt. Edessäni oli iso keittiö, jossa asiakkaan tilaama ruoka valmistettiin. Jokaiselle ruokalajille oli oma luukku. Pizzalle oli omansa, pastalle omansa ja niin edelleen. Koska liikun pyörätuolilla, minulla oli avustaja mukana. Pyrähtelimme luukulta toiselle tilaamassa omat ruokamme.

Tämä kaikki tuntui lähinnä sekoilulta. Jokaisella luukulla oli kortinlukija, jolle ovelta saatua korttia piti vilauttaa. Olihan se teknisesti hieno ratkaisu, mutta koko prosessi oli tehty liian vaikeaksi. Parhaiten ongelmaa kuvastaa se, että henkilökunta joutuu käyttämään valtavasti aikaansa toimintatavan selittämiseen, kun yleensä varsinkin lounaan aikana ravintolat toimivat periaatteella tilaa, syö ja maksa. Vapianon tapauksessa kaikki tuo käytössä olevan tekniikan kanssa säätäminen vie aivan liikaa aikaa ja energiaa.

Itse ruoka oli todella hyvää. Itse söin Salamilla täytetyn pizzan, joka oli suussa sulavan mehevää. Avustajani tilasi kermaisen kanapastan, joka sekin oli kuulemma todella hyvää. Kaikki olisikin sujunut hyvin, jos olisimme selvinneet ilman edellä kertomaani tilaamiseen liittyvää sähläystä.

Pyörätuolin käyttäjänä on todettava, että Vapiano ei sovellu erityisryhmille kovinkaan hyvin. Tilat olivat melko ahtaat ja sisustuksessa painotettiin estetiikkaa, eikä toimivuutta. Minun oli todella vaikeaa löytää pöytä, jonka ääressä pystyin syömään. Tällainen pieni, mutta tärkeä yksityiskohta voi pilata kokemuksen.

Täytyy todeta, että Itiksen Vapiano ei ole kiireisen ihmisen ruokapaikka. Kaikki ruoan tilaamiseen liittyvä ylimääräinen säätäminen vie aivan liian paljon aikaa ja osan hyvän ruoan tuomasta nautinnosta.

Itiksen Vapiano sijaitsee kauppakeskuksen toisessa kerroksessa Finnkinon vieressä.

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: Vapianon mediapalvelu/Georg Bodenstein

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi