Instant Family on ennalta arvattava perhekomedia

Kun Pete (Mark Wahlberg) ja Ellie (Rose Byrne) harkitsevat perheen perustamista, he tutustuvat myös adoptioon. Yllättäen toive yhdestä lapsesta muuttuu kolmeksi, kun he törmäävät sisaruskolmikkoon, johon kuuluu myös yksi kapinallinen teini (Isabella Moner). Pete ja Ellie joutuvat pikavauhtia opettelemaan vanhemmuuden salat – mikä ei ole ihan ongelmatonta! Instant Family perustuu käsikirjoittaja-ohjaaja Sean Andersin omakohtaisiin kokemuksiin adoptioisänä.

Elokuvan tarinassa ei ole mitään omaperäistä. Tästäkin huolimatta Instant Family pitää katsojan otteessaan, koska käsikirjoitus on juuri sopivasti hauska. On kuitenkin todettava, että samanlaisia elokuvia on jo olemassa todella paljon. Jotta juuri tämä elokuva erottuisi joukosta, sen pitäisi antaa katsojalle jotain uutta. Tässä tehtävässä se ei onnistu, mutta Popcornin kanssa sen voi hyvinkin katsoa.

Mark Wahlberg ja Rose Byrne ovat hyvä parivaljakko. He kuljettavat juonta eteenpäin uskottavasti. Ellie ja Pete kompastuvat adoption kiemuroihin monta kertaa. Elokuvassa on jaksoja, joiden aikana lähes jokaisen repliikin voi arvata ennalta, mutta Wahlbergin ja Byrnen keskinäinen energia kannattelee tarinaa.

Pariskunnan adoptoimaa kolmikkoa esittävä näyttelijät on valittu todella hyvin. Varsinkin kolmikon nuorinta jäsentä Litaa esittävä Julianna Gamiz nousee suorituksellaan kirkkaasti muiden näyttelijöiden ohi. Gamiz onnistuu olemaan sekä sopivalla tavalla ärsyttävä että ihastuttava. Tästä nuoresta lahjakkuudesta kuullaan vielä useasti tulevina vuosina. Lizzyä esittävä Moner on myös todella hyvä. Lizzy taistelee adoptiovanhempiaan vastaan kynsin ja hampain. Moner luo Lizzystä vahvan, mutta samalla haavoittuvan hahmon. Hänen suorituksensa oli todella herkkä. Sisarkolmikon heikoin lenkki on Gustavo Quiroz, joka esittää Juania. Hahmon oli ilmeisesti tarkoitus olla hauska, mutta Juanin toilailut menivät överiksi, Eikä Quiroz vakuuttanut minua ollenkaan.

Instant Family on elokuva, jonka katsoo kerran ja unohtaa heti sen jälkeen. Elokuvan ensi-ilta on 1.3.

 

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: © 2018 Paramount Pictures All Rights Reserved

Trailer: Paramount Suomi

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi