Hytti nro 6 kahmi palkinnot Jussi-Gaalassa

Jussi-Gaalassa jaettiin vuoden 2021 parhaille elokuvantekijöille palkinnot. Vuoden menestynein elokuva oli selkeästi jo mainetta Cannesissa niittänyt Hytti nro 6, joka kahmi kaiken kaikkiaan kahdeksan Jussi-palkintoa.

– Ei olla vielä ehditty paljon puhua, kun olemme tuossa televisiolähetyksen armoilla. Ainakin se, miten ihanaa on ollut tehdä töitä yhdessä, kertoo jostain, nimenomaan pyrkimyksestä olla ajattelematta seurauksia ja altistua ilmaisun tarpeelle, Hytti nro 6– elokuvasta naispääosan Jussilla palkittu Seidi Haarla pohtii.

Haarla palkittiin naispääosasta, jonka lisäksi Hytti nro 6 valittiin vuoden parhaaksi elokuvaksi. Juho Kuosmanen sai puolestaan palkinnon parhaasta ohjauksesta. Myös elokuvan käsikirjoitus, kuvaus ja leikkaus valittiin parhaiksi. Kuten lavastus- ja maskeerausssuunnittelu.

“Olemme kaikki samanarvoisia”

Aivan kaikki palkinnot eivät menneet Hytti nro 6– elokuvalle, vaan Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia sai Jussi-patsaan parhaasta äänisuunnittelusta sekä elokuvassa pääosaa näytellyt Petri Poikolainen palkittiin miespääosan Jussilla. Lisäksi elokuva sai Nordisk Filmin erikoispalkinnon, jonka arvo on 20 000 euroa.

– Kyllähän tämä on ihan uskomatonta. Fiilikset ovat ihan järjettömät. Tämä todistaa sen ainakin, että me ihmiset olemme kaikki samanarvoisia. Jokaisella on mahdollisuus ja oikeus. Vaikka itse olen sokea, vaikeavammainen pyörätuolimies, silti se on mahdollista. Se ei poista esiintyjyyttä ihmisestä, Poikolainen iloitsee.

Toinen elokuva, joka kahmi kaksi Jussi-palkintoa oli Guled & Nasra, joka sai palkinnot pukusuunnittelusta ja musiikista. Miessivuosan Jussi-palkinto meni elokuvalle Fucking with Nobody ja siinä näytelleelle Lasse Poserille.

– Häkeltynyt fiilis, tuossahan ne vasta juhlat alkoivat. En osannut arvata, että siinä heti kärkeen pääsen jännittämään puheen pitämistä. Olen katsonut elokuvamaailmaa hieman sivusta ja olen otettu, että se projekti, joka tehtiin ja itse koen olevan marginaalisempaa elokuvatuotantoa, ja se saa tunnustuksen, Poser miettii.

Kaapelitehtaan perjantai-illassa moni sai nyt ensimmäistä kertaa Jussi-patsaan. Yksi näistä ensikertalaisista oli pitkän näyttelijäuran tehnyt Marja Packalén. Packalén palkittiin elokuvasta 70 on vain numero.

– Ihan mahdottoman hyvältä tuntuu. Johannalle (Vuoksenmaa) kiitos, että sai olla mukana tällaista hommaa tekemässä ja tätä työtä arvostetaan. Se on aika kivaa. Mutta se on aina koko porukan työn tulos, ei siellä kukaan yksikseen mitään päkerrä. Se on se käsikirjoitus ja asettamus, kaikki, jotka näyttelevät rinnalla ja ketkä tekevät siellä teknistä työtä. Se on aina kaikkien ihmisten yhteispanos, Packalén kiittelee.

Lisäksi yleisön suosikiksi nousi Syke– elokuva. Täyden listan palkituista löydät tästä artikkelista.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Sami Kuokkanen, Miikka Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi