Hobbs ja Shaw keskittyvät muskeleiden vertailuun kaksikon omassa elokuvassa


Fast & Furious -elokuvasarja saa ensimmäisen itsenäisen spin-offinsa, kun Dwayne Johnson ja Jason Statham palaavat rooleihinsa Luke Hobbsina ja Deckard Shawna elokuvassa 
Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Ohjauksesta vastaa David Leitch.

Tarinan juoni on todella yksinkertainen, Hobbsin ja Shawn on yhdistettävä voimansa, jotta koko maailmaa uhkaava vaarallinen virus saataisiin torjuttua. Kaksikko saa avukseen MI6 agentin Hattien (Vanessa Kirby), joka paljastuu Shawn siskoksi. Hattie on itsekin avun tarpeessa, sillä häntä epäillään viruksen ryöstöstä. Kolmikko saa vastaansa Shawn vanhan tuttavan Brixtonin (Idris Elba), joka metsästää samaa virusta salaisen järjestön laskuun. Tämän keitoksen lopputuloksena ruutia palaa ja lihaksia pullistellaan.

Elokuvan juoni unohtuu nopeasti, sillä valkokangas täyttyy Stathamin ja Johsonin välisestä muskeleiden ja vartaloiden pullistelusta. Välillä elokuvaa katsoessa tuntui siltä, että tarinan toimintakohtaukset oli luotu välipaloiksi, jotta yleisö jaksaisi pienen tauon jälkeen ihastella Hobbsin ja Shawn maskuliinista toilailua.

Vanessa Kirbyn esittämä Hattie pääsee välillä valokeilaan, vaikka miehet jyräävätkin tässä elokuvassa. Kirby on tuotu tarinaan mukaan varmasti siitä syystä, että Hattien kautta pystytään korostamaan perheen merkitystä, onhan läheisten merkitys ollut aina tärkeässä roolissa juuri tässä elokuvasarjassa. Tällä kertaa roolihahmojen perheiden korostaminen tuntuu pakolla väännetyltä.

Mielestäni Hobbs & Shaw on hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun elokuva unohtaa juurensa. Tässä tarinassa ei ole paljoa jäljellä niistä aineksista, joiden ympärille Fast & Furious -elokuvasarja on aiemmin rakentunut.

Nopeat ja viritetyt autot olivat aikaisemmissa elokuvissa merkittävässä osassa. Olihan tälläkin kertaa mukana autoja ja muitakin menopelejä, mutta niihin liittyvä ihannointi ja toiminnan kautta syntyvä huumori oli unohtunut lähes täysin.

Vin Dieselin, Jordana Brewster ja Michelle Rodriguez tuovat elokuvasarjan muihin osiin perheen merkityksen. Hobbs & ja Shaw elokuvassa perheellä on oma merkityksensä, mutta hahmojen välillä ei ole samanlaista lämpöä kuin muissa osissa.

Elokuvasarjaan on aiemmin kuulunut bilettäminen. Tällä kertaa tämä palanen puuttuu kokonaan. Sen on korvannut välillä täysin päättömäksi menoksi yltyvä ruudin täyteinen toiminta, joka ei helpota hetkeksikään. Toivon todella, että sarjan seuraava elokuva, jota kuvataan parhaillaan palauttaa Fast & Furious elokuvat oikealle polulle. Hobbs ja Shaw valkokankaalle 2.8.

Voit kuunnella Juho`s Movie Cornerin jakson, jossa elokuva arvostellaan täältä.

Teksti: Juho Kojima

Kuva: COPYRIGHT ©2019 UNIVERSAL STUDIOS

Trailer: universalmoviesfin

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi