Himo vie Joonas Saartamon Kansallisteatterin Pienelle näyttämölle

Näyttelijä Joonas Saartamo on mukana Helsingin Juhlaviikkojen aikana Suomen Kansallisteatterissa esitettävässä Himo- näytelmässä. Näytelmä tehdään yhteistyössä Kansallisteatterin, Hanna Brotherus Companyn ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa.

– Ihan mieletön proggis. Siinä on entisiä toipuvia narkomaaneja, teatterikoulun opiskelijoita, tanssijoita ja minä sekä Kotkaniemen Saara ollaan ammattinäyttelijöinä siinä mukana, Saartamo kertoi.

Näytelmä esitetään Suomen Kansallsiteatterin Pienellä näyttämöllä kahdesti sunnuntaina 27. elokuuta. Himo kertoo addiktioista, ja esiintymässä on juuri sellaisia, jotka ovat sellaisista kärsineet. Mukana on ainoastaan kaksi ammattinäyttelijää, Saara Kotkaniemi sekä Joonas Saartamo.

– Siellä on ihmisiä, joilla on todella epämääräisiä menneisyyksiä. Se on mieletöntä päästä tekemään teosta, joka voi näyttää ihmisen niin paljaimmillaan. Esimerkiksi kun se on vaikka tanssimassa, niin meistä kaikista voi aueta sellaisia puolia, mitä ei olisi voinut ikinä uskoa, Saartamo mietti.

– Kun me niin helposti stereotypistetaan jotenkin siihen, ketä me fyysisesti ollaan toistemme läsnäollessa.

Himo- näytelmän esitykset sunnuntaina ovat kello 15 ja kello 19 Suomen Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä. Lippuja on vielä muutamia jäljellä molempiin esityksiin.

Rikollisen saappaissa

Joonas Saartamo sai juuri valmiiksi televisiosarjan kuvaukset Kotkassa. Saartamo esittää C More Play- suoratoistopalvelussa ensi-iltansa 2. syyskuuta saavassa Aallonmurtaja-televisiosarjassa alamaailmaan kuuluvaa henkilöä. Rikollisen näytteleminen ei Saartamoa haitannut.

– Aika kivaa oli jotenkin, kun pystyi aika vapautuneesti päästellä semmoista omaa energiaa, vähän erilaisiin saappaisiin maailmasta, joka on karu ja brutaali. Siellä tehdään ihan hirveitä asioita, mutta ne ei tunnut tietyillä kavereilla missään, Saartamo analysoi.

Itse sarjan kuvaaminen oli aihepiiristään huolimatta letkeätä ja Saartamo kertoi viihtyneensä kuvauksissa erinomaisesti.

– Oli todella mahtavaa, koska ryhmä oli niin huikea. Ihania ihmisiä, heidän kanssaan on hyvä näytellä ja turvallista sekä monipuolista näytellä. Samaan aikaan todella haastavaa, koska aikataulut olivat tietenkin tosi tiukat, Saartamo fiilisteli.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Suomen Kansallisteatteri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi