Hellboy täyttää valkokankaan räväkällä toiminnalla

Mike Mignolan huippusuosittuihin sarjakuviin perustuva Hellboy (David Harbour) on helvetistä tullut supersankari, joka tasapainoilee todellisen ja yliluonnollisen maailman välissä estääkseen hirviöitä tuhoamasta maailmaa. Hellboyn kotimaassa Englannissa jättiläiset ovat heränneet ja sankari kutsutaan apuun. Samaan aikaan kostonhimoinen verikuningatar Nimue (Milla Jovovich) kerää hirviöarmeijaa noustakseen johtamaan sotaa Hellboyta ja ihmiskuntaa vastaan. Pysäyttääkseen verikuningattaren Hellboyn on kohdattava myös oma pimeä menneisyytensä.

Jätä aivosi narikkaan, osta popparit ja nauti mäiskeestä. Näillä sanoilla kuvaa parhaiten tätä aivan mahtavaa pläjäystä. Kun menet katsomaan tätä elokuvaa, älä mieti, onko tarinassa järkevää juonta, sillä ei tällä kertaa ole juurikaan väliä. Painamalla nämä säännöt mieleesi, varmistat hauskan leffahetken.

Kerrankin voin sanoa, että olen nähnyt elokuvan, jossa kaasu pidetään pohjassa alusta loppuun. Hellboyn tapahtumat vyöryvät valkokankaalle sellaisella vauhdilla, että turvavyö kannattaa pitää kiinni. Tarina ei turhia selittele, eikä sen tarvitsekaan, sillä kyseessä on perinteinen taistelu hyvän ja pahan välillä. Tällä kertaa keitokseen on lisätty hippunen uusia mausteita, jotka tuovat mukanaan ripauksen kaivattua kirpeyttä.

Näyttelijät on valittu todella ammattitaidolla. Varsinkin Hellboyn rääväsuista isää näyttelevä Ian McShane teki minuun vaikutuksen. Hän jatkaa samalla iskevällä tyylillä, johon tutustuin John Wick elokuvissa. En meinannut pysyä tuolissa, kun ulvoin täyttä kurkkua hänen repliikeilleen. Toinen onnistuja on pääroolin näyttelevä David Harbour. Hän onnistuu kaivamaan esiin Hellboyn inhimillisyyden, mutta heti perään jättiläisen suusta saattaa purkautua liuta kirosanoja suunnattuna maailmalle, joka ymmärtää hänet väärin.

Hellboy on elokuva, jota katsoessa tulee hyvä mieli ja huolet unohtuvat. Kävin katsomassa elokuvan Itiksen Imaxissa. Täytyy sanoa, että uuden ajan tekniikka toi kokemukseen lisää syvyyttä.

Hellboy rysähtää ensi-iltaan 12.4.

 

Teksti: Juho Kojima

Kuvat: Rouslan Ovtcharoff

Traler: Future Film

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi