Granada valtasi katsojat Willensaunassa

Entinen pari, yksi hotellihuone Espanjan lämmössä, Granadassa. Näin alkaa näytelmä Granada, jossa pääosissa näyttelee oikea aviopari Sari Puumalainen ja Risto Kaskilahti. Kattaus on mitä mainioin ja odotukset ovat suuret, jotka myös täyttyvät.
Pariskunta on ollut salasuhteessa muutamaa vuotta aikaisemmin ja eronnut miehen, Harrin, kerrottua suhteestaan silloiselle vaimolleen. Poliisina työskentelevä Harri ei ole silti lopettanut rakastamasta Kirsiä.
Kuin salama kirkkaalta taivaalta toimittajana työskentelevä Kirsi ja Harri kohtaavat toisensa kauppakeskuksessa, kun Kirsi on lähdössä Granadaan työmatkalle. Hän onnistuu paljastamaan asian Harrille ja kuin muina miehinä Harri lähtee mukaan matkaan.
Saavuttuaan Granadaan, selviääkin että Harrilla ei ole hotellihuonetta, vaikka siitä on maksanut ja hotelli on ihan täynnä. Vaihtoehtona on joko majoittua Kirsin kanssa samaan huoneeseen tai etsiä uusi hotelli. Harrille sama huone sopii hyvin, kun taas Kirsi on hieman vastahankaan.
Tästä lähtee käyntiin parituntinen, jonka aikana Kirsi ja Harri käyvät läpi parin vuoden takaista suhdettaan, syitä eroon ja nykyistä elämäntilannettaan. Näytelmän kuluessa selviää, että Kirsi on löytänyt uuden rakkauden ja Harri on eronnut vaimostaan sekä joutunut sairaslomalle.
Näytelmän tarina kertoo ihmissuhteista ja siitä, miten toinen ihminen voi rakastua toiseen silmittömästi, unohtaen kaiken muun. Se on myös tietyllä tavalla dramaattinenkin tarina, mutta näiden huikeiden näyttelijöiden ansiosta siinä on myös komediallisia.
Risto Kaskilahden upeat tanssipyörähdykset saavat yleisön räjähtämään raikuviin aplodeihin ja ajoittain Kaskilahden letkautuksien johdosta tuntuu kuin Puumalaisenkin pokassa olisi pitämistä. Näytelmää katsoessa ei voi myöskään välttyä ajatukselta, että kyseessä on todellisessa elämässä oleva aviopari, sillä lavalta huokui näyttelijöiden luottamus toisiinsa.
Granada osoittautui juuri niin hyväksi näytelmäksi kuin ennakolta osasi kuvitellakin. Parin tunnin esitys hujahti nopeasti eikä kertaakaan tullut fiilistä, että loppuisi jo. Täydellinen suoritus, jonka kruunasi vielä livemusiikki.
Teksti: Joni Hildén
Kuvat: Suomen Kansallisteatteri

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi