Ensio Raikkaan rooli on rakkain

MTV3- kanavalla 1990- luvulla ihastutti tehtaanjohtaja Ensio Raikas sekä hänen perheensä. Ensio tunnettiin inhimillisenä johtajana, joka halusi hyvää omille työntekijöilleen. Ensio Raikkaan roolissa nähtiin tuolloin Juhani Laitala.

– Kyllä mä voin sanoa, että se on rakkain, se on tärkein, Laitala huokaa.

Laitalasta tuli roolinsa ansiosta koko Suomen tuntema Ensio Raikas ja hänen kasvonsa olivat viimeistään tuon sarjan jälkeen erittäin tunnetut. Laitala toteaa kuitenkin, että sillä ei ole ollut vaikutusta siihen, mitä hän tuosta roolihahmostaan ajattelee, vaan syyt rakkauteen Ensio Raikkaan rooliin ovat aivan toiset.

– Se on hieno tarina ja Ension hahmo on positiivinen, ja ihmiset suhtautuvat siihen poikkeuksetta positiivisesti, Laitala toteaa.

Ensio Raikas tuli koko kansan tuntemaksi pukutehtaanjohtajaksi Raija Orasen kirjoittamassa televisiosarjassa Puhtaat valkeat lakanat. Sarjaa ei olla nähty uusintana televisiossa, mutta se on julkaistu kokonaisuudessaan DVD:llä. Vuoden päästä Raikkaan perhe nähdään Tampereen Komediateatterin lavalla ja Juhani Laitala palaa tuttuun roolihahmoonsa.

– Se on jännittävää…Enhän mä voinut sitä jättää väliin, kun pyydettiin. Olenhan mä siihen rooliin jo yli-ikäinen, mutta mulle vakuuteltiin, että ei se kauheasti vaikuta siihen tekemiseen, Laitala kertoo.

Laitala ei tiedä, että nähdäänkö Tampereella myös muita sarjasta tuttuja näyttelijöitä. Laitalan vaimoa, Maire Raikasta näytteli Miitta Sorvali ja tyttäriä Ireneä Emilia Pokkinen sekä Katariinaa Sari Havas. Perheen nuorimmaista Heikkiä näytteli Perttu Pesä.

– Tiedän, että muiden kanssa on keskusteltu, mutta esimerkiksi tyttöjen osalta, niin siinä tulee ikäongelma. Se on ihan selvä homma. Tällä hetkellä yli viisikymppiset naiset, niin ei ne oikein teinityttöjä voi esittää tai sitten se näyttää vähän kummalliselta, Laitala arvelee.

Puhtaat valkeat lakanat- näytelmä tullaan näkemään ensi kesänä Tampereen Komediateatterissa. Sarjasta tuli aikoinaan suosittu, juuri siksi koska se oli niin aito ja ihmisläheinen. Merkittävässä roolissa suosion vuoksi oli myös se, että siinä oli onnistunut käsikirjoitus. Laitala nähdään vuoden päästä kesällä Komediateatterin lavalla, mutta tämän talven ajan hän on tutuissa ympyröissä, Suomen Kansallisteatterin Willensaunassa esitettävässä Mestari ja Margarita- näytelmässä.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi