Englannin kuninkaalliset palaavat Netflixiin – Mukana X Files-tähti

Netflixin huippusuosittu draamasarja Englannin kuningasperheestä kertova The Crown saapuu ihastuttamaan katsojia neljännen kauden jaksoilla.

Neljännellä kaudella nähdään Gillian Anderssonin näyttelemä Englannin ensimmäinen naispääministeri Margaret Thatcher.

– Se oli kaikkinensa kasvattava kokemus. Tuntui enemmän elokuvan tekemiseltä kuin TV-sarjalta. Syvä kunnioitus on esikuvia kohtaan. Näyttelijät tulevat tunnetusti hyvin toimeen ja he tuntuvat perheeltä. Kaipaan sitä jo nyt, Andersson kertoi sarjan tiedotteessa.

Andersson muistetaan parhaiten Salatut kansiot– televisiosarjasta, mutta uran varrelle on mahtunut paljon muutakin. Margaret Thatcherin rooli, joka perustuu todelliseen hahmoon on näyttelijälle aina hieman erilainen kuin fiktiivinen hahmo. Anderssonille se tiesi tutustumista Thatcherin maailmaan.

– En oikeastaan tiennyt hänestä paljoakaan, kun aloin tutkimaan häntä. Minulla on varmasti nyt paljon vahvempi käsitys naisesta kokonaisuutena kuin vain pääministerinä, jolla oli suuri vaikutus Englannin kuningaskuntaan, Andersson pohti.

Emma Corrin Dianan roolissa

Thatchetrin lisäksi sarjassa nähdään toinen uusi hahmo, prinssi Charlesin puoliso prinsessa Diana. Dianaa sarjassa näyttelee Emma Corrin. Nuori, vasta 24-vuotias Corrin ei ennen The Crownia ole ollut suurelle yleisölle kovin tuttu.

– Heti ensimmäisestä päivästä alkaen tuntui kuin kaikki sijoittivat ja todella välittivät tarinasta, mitä olimme näyttelemässä. Tunsin olevani hyvissä käsissä. Jokainen oli mukana todella intohimoisesti. Kaikki toimivat kuin öljytty kone, Corrin iloitsi.

Koska kyseessä on jo neljäs tuotantokausi, on sarja ehtinyt keräämään jo suuren määrän faneja. Myös nuori näyttelijätär tunnustautuu sarjan intohimoiseksi seuraajaksi ja se lisäsi tietysti intoa lähteä mukaan.

– Tuntui uskomattomalta päästä mukaan The Crowniin. Olin katsonut aikaisempia kausia ja se oli täysin surrealistista ja se on yhä sitä. Nyt kun sarja on kuvattu ja odotetaan, että se tulee ulos. Tuntuu, että tapahtuiko tämä oikeasti, Corrin fiilisteli.

The Crownin neljäs tuotantokausi on nähtävissä Netflixissä kokonaisuudessaan sunnuntaista 15. marraskuuta lähtien.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Liam Daniel, Des Willie

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi