Disney+ on täynnä taikaa, mutta täydellinen se ei ole

Disney+ on mainio tuote lapsiperheille

Nyt sinulla on mahdollisuus kokea koko Disneyn maaginen maailma suoraan kotisohvaltasi. Tämä on se tunne, jonka Disneyn uusi suoratoistopalvelu haluaa sinulle tarjota. Kun Disney+ aloitti toimintansa Suomessa syksyllä, olin ensimmäisten tilaajien joukossa. Onnistuuko uusi palvelu tarjoamaan kaiken sen, mitä se lupaa.

Kun avasin palvelun ensimmäisen kerran, niin suorastaan häkellyin. Näytti siltä, että tarjolla oli makeaa mahan täydeltä. Disney+ tarjoaa Tähtien Sotaa, Marvelia ja Pixaria. Valikoimaan kuuluvat myös National Geographic sekä The Simpsons, Disneyn omia klassikoita unohtamatta. Vaikka edellä oleva lista vaikuttaa todella laajalta, mielestäni on erittäin perusteltua kysyä, saako tilaaja kuitenkaan rahoilleen tarpeeksi vastinetta. Itse olen alkanut kallistua kielteisen vastauksen kannalle.

Lapset viihtyisivät varmasti Disneyn suoratoistopalvelun äärellä loputtomiin, sitä ei ole epäilystäkään. Maksajana asetan kysymyksen hieman eri näkökulmasta, mitä uutta Disney+ minulle tarjoaa. Tuohon kysymykseen onkin sitten jo vähän vaikeampi vastata.

Kun lähdin työstämään tätä artikkelia, päätin asettaa itseni peruskäyttäjän asemaan. Minullahan olisi pääsy Disneyn lehdistöpalveluun, jonka sivuilta kaikki uutuudet löytyvät helposti, mutta nyt tärkeintä onkin se, kuinka helposti tavallinen käyttäjä löytää uutuudet.

Originals valikoimaa: Kuvakaappaus Disney+-palvelusta

Palvelusta löytyy Originsls-valikko, jonka kautta pääsee selaamaan vain Disney+-palvelusta löytyvää sisältöä. Itseltäni tämä valikoima ei kovinkaan korkeita pisteitä saa. Tarjonnasta toki löytyy koko palvelun lippulaiva, eli Star Wars The Mandalorian, mutta jälleen kerran voidaan kysyä, onko tuo yksi sarja tarpeeksi hyvä syy palvelun tilaamiseen. Vastaus riippuu yksinkertaisesti siitä, kuinka kova Tähtien sota fani kukin on. Jos tekisin tilauspäätöksen pelkästään alkuperäissisällön perusteella, niin tilaus saattaisi jäädä tekemättä. Originals valikoimasta löytyy muutama dokumentti sekä pari sarjaa ja elokuvaa. Tämä Disney+:n osa-alue on kyllä todellinen pettymys, ainakin minulle.

Osittain maailmalla riehuvan pandemian takia, Disney on lupaillut, että Disney+:n sisältöön tullaan kiinnittämään aivan erityistä huomiota. Nähtäväksi jää pitävätkö kauniit puheet paikkaansa, toivottavasti.

Jos uuden sisällön määrää ei kasvateta nopeammin, niin ainakin itse harkitsen tilauksen jatkoa todella tarkkaan. The Mandalorian ei yksinään riitä. Tällä hetkellä Disney+:n voi tilata joko kuukausi maksulla tai vuosimaksulla. Kuukausimaksu on 6,99 € ja vuositilaus maksaa 69,99 €.

Teksti: Juho Kojima

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi