Elokuvassa Countdown on mainio idea – lataisitko tämän aplikaation?

Elokuvassa Countdown taistellaan demoneja vastaan. Kuvassa Elizabeth Lail, Jordan Calloway ja PJ Byrne. Kuva: Courtesy of STXfilms

Nykyinen yhteiskuntamme pyörii pitkälti teknologian kautta. Melkein jokaisella on käytössään älypuhelin, josta löytyy aplikaatio lähes kaikkiin tilanteisiin. Mitä tekisit, jos sinulla olisi mahdollisuus ladata puhelimeesi ohjelma, joka kertoisi, kuinka paljon sinulla on elinaikaa jäljellä. Tätä kysyy Justin Decin ohjaama kauhuelokuva Countdown.

Suoraan sanottuna ajattelin ennen elokuvan näkemistä, että siinäpä vasta outo ja tarpeeton tarina, mutta kertomuksen edetessä huomasin kiinnostuvani aina vain enemmän. Justin Dec onnistuu kehittämään hyvin todentuntuisen juonen. Jos valkokankaalla hyppivät demonit jätetään pois laskuista.

Mielestäni elokuva olisi toiminut paremmin ilman yliluonnollista komponenttia, jota kauhuelokuvat käyttävät nykyisin hieman liikaa. Tunnelman olisi voinut luoda oikeankin maailman kautta. Demoneja ja monstereita on elokuvissa jo aivan liikaa muutenkin.

Quinn Harris (Elizabeth Lail) lataa Countdown aplikaation ystäviensä painostuksesta. Aplikaatio laskee, milloin kukin heistä tulee maallisen vaelluksensa päätepysäkille. Osa tulee elämään vielä vuosia, mutta Quinn kauhistuu, kun hän huomaa, että kuolema korjaa hänet muutaman päivän kuluttua. Voiko aplikaation näyttämä tieto pitää paikkansa? Quinn kohtaa samassa tilanteessa olevan Mattin (Jordan Calloway). Kaksikko lähtee ratkomaan mysteeriä yhdessä tuumin. Taistelussa elämästä ja kuolemasta he saavat apua papilta, joka uskoo demoneihin joka solullaan. Innokkaan papin roolissa nähdään PJ Byrne. Teknistä apuaan tarjoaa Derek (Tom Segura) puhelinkauppaa pyörittävä nörtti, jolla on kova kiire Tinder treffeille.

Kaiken lisäksi Quinnin pikkusisko Jordan (Talitha Bateman) erehtyy lataamaan Countdown ohjelman puhelimeensa, joten Quinn joutuu suojelemaan myös siskoaan demonien hyökkäyksiltä.

Minun on nyt pakko myöntää, että pidin elokuvan ideasta loppujen lopuksi todella paljon, mutta näyttelijöiden suoritukset jättivät hieman happaman jälkimaun. Takaraivossani jyskytti tunne, että olen nähnyt samanlaisia hahmoja muissa elokuvissa hieman liiankin usein. Varsinkin Elizabeth Lailin suoritus tuntui lähinnä pahviselta. Näytti siltä, että Quinnin tarina kulkee eteenpäin junan lailla, eikä reitille mahtunut yllätyksiä. Lail ei myöskään tuntunut kovinkaan innostuneelta roolinsa suhteen, mielestäni koko elokuva kärsi tästä.

Mattin ja Quinnin yhteiset kohtaukset tuntuvat pakolla tehdyltä romanssilta, joka loppujen lopuksi junnaa paikallaan, eikä tarjoa elokuvalle yhtään lisäarvoa.

Jordan Calloway, Tom Segura, ja Elizabeth Lail star elokuvassa COUNTDOWN. Kuva: Courtesy of STXfilms

Countdownin parasta antia on ehdottomasti demoneja ihaileva pappi. Byrne ottaa roolistaan kaiken ilon irti! Jokainen sekunti, jonka yleisö saa viettää innokkaan kirkonpalvelijan seurassa, on täyttä kultaa.

Tämä hyvästä ideasta kehittynyt elokuva saa ensi-iltansa 15.11.

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi