Eläintohtori Dolittle on harmittavan huono elokuva

Miksi ihmeessä Robert Downey Jr. on mukana näinkin huonossa elokuvassa? Kuva: 2019 © Universal Pictures

Eläintohtori Dolittle kertoo eläimille puhuvasta hieman oudosta lääkäristä, joka on vetäytynyt erakoksi ison talonsa uumeniin. Eräänä päivänä hänet kutsutaan Buckinghamin palatsiin, koska kuningatar on sairastunut outoon tautiin, johon ei meinaa löytyä parannuskeinoa. Vain tohtori Dolittle eläinystävineen voi auttaa. Elokuva sijoittuu entisaikojen Englantiin.

Lyödään tärkein huomio heti pöytään. Elokuva on todella huono. En voi ymmärtää, miten pääosassa nähtävä Robert Downey Jr. On ylipäänsä päätynyt mukaan näin päättömään tuotantoon. Downey ja muut näyttelijät yrittävät kovasti olla hauskoja, mutta ainakaan minua eivät nuo vitsit huvittaneet yhtään.

Tuotanto on onnistunut houkuttelemaan mukaansa todella suuren joukon oikeasti taitavia näyttelijöitä. Mukana ovat esimerkiksi Emma Thompson, Oscar-voittaja Marion Cotillard ja Ralph Fiennes. En oikeasti tiedä, mikä tätä tähtikaartia vaivasi, mutta yksikään heistä ei edes yrittänyt kunnolla.

Suorastaan järkytyin Robert Downeyn suorituksesta. Marvel elokuvien suurin tähti oli todella kaukana omasta tasostaan, tai sitten komedia ei hänelle sovi. Katsojana minun oli todella vaikeaa saada otetta Dolittlen hahmosta, sillä tarjotin oli melkein tyhjä. Toivottavasti Downeyn agentti hankkii asiakkaalleen jatkossa parempia rooleja, jotta näyttelijän suosio ei laskisi liikaa.

En yleensä totea näin, mutta tällä kertaa tuntui siltä, että ohjaaja Stephen Gaghanilla oli todella suuria vaikeuksia pitää tuotoksensa kasassa, sen verran sekaisin tämä elokuva oli. Osa kohtauksista näyttivät teipillä ja liimalla kootuilta. Varsinkin tietokoneilla animoidut kohtaukset näyttivät todella oudoilta.

Tohtori Dolittlen voi jättää katsomatta, katsojana et menetä mitään. Elokuva saapuu ensi-iltaansa 17.1.

Trailer: Universal Movies Finland

Teksti: Juho Kojima

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi