Broadcastin lyhyt comeback Laitilassa

Helsnkiläinen Broadcast oli suosionsa aallonharjalla 80-luvulla esittäen länsirannikon rokkia. Nyt bändi tekee paluu Laitilan Jazzkukko-festivaalilla lauantaina 5.8..

Broadcast saapuu Laitilaan alkuperäiskokoonpanossaan, joka on:

Kim Lönnholm: laulu
Edu Kettunen: laulu ja kitara
Esa Kaartamo: laulu ja kitara
Miri Miettinen: rummut
Jarmo Nikku: kitara
Masa Maijanen: basso

Bändin isoja hittejä olivat You Break My HeartWho’s Got The BallPasadena Sungodown ja Pacific. Broadcastia voi myös hyvällä syyllä sanoa suomalaisen rockin yliopistoksi, sillä jokainen jäsen on vaikuttanut laajalti myös muissa bändeissä sekä soolouralla. Lönnholmin suurimmaksi hitiksi nousi euroviisukarsinnoissa mukana ollut Minä olen muistanut. Kettusella puolestaan on monia hittejä omalla soolouraltaan, mutta se suurin on ehdottomasti Lentäjän poika.

Bändin rytmiryhmän, Miri Miettinen ja Masa Maijanen,  Broadcastin jälkeiseen elämään kuuluu ainakin Gringos Locos, Boycott, Ben Granfelt Band, Havana Black ja Hoedown.

Esa Kaartamo ja Jarmo Nikku ovat puolestaan tehneet jo pitkän päiväntyön suomalaisen juurimusan sanansaattaja Hoedownin riveissä. Kaartamolla on takanaan myös pari sooloalbumia ja Nikku on ollut käytetty studiomuusikko.

Broadcast esiintyy lauantaina 5.8. Kirkkopuiston pääkonsertissa. Tämä keikka jäänee myös yhtyeen ainoaksi, joten mitään kiertuetta tuskin nähdään.

Helsinki-Cotonou Ensemble

Laitilan Kirkkopuistossa on tarjolla myös afrikkalaisia rytmejä, kun lavan valtaa suomalais-beniniläinen Helsinki-Cotonou Ensemble. Bändin juuret ovat kitaristi Janne Halosen sekä lyömäsoittaja-laulaja Noël Saizonoun tapaamisessa Beninissä.

Bändi sekoittelee onnistuneesti voodoon rytmejä, afrobeatia, funkkia ja etnojazzia. Helsinki-Cotonou Ensemble on saanut laajasti kehuja sekä levyistään että keikoistaan.

Helsinki-Cotonou Ensemble on:

Noël Saizonou: lyömäsoittimet ja laulu
Janne Halonen: kitara ja laulu
Sampo Riskilä: basso ja laulu
Juha Räsänen: rummut ja laulu
Menard Mponda: lyömäsoittimet ja laulu
Visa Oscar: kosketinsoittimet
Mikko Pettinen: trumpetti ja laulu
Joakim Berghäll: saksofoni ja laulu

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi