Bombshell päästää katsojan Fox Newsin kulisseihin

Charlize Theron, Nicole Kidman ja Margot Robbie. Kuva: Hilary Bronwyn Gayle © Lionsgate Entertainment


Tositapahtumiin perustuva elokuva BOMBSHELL – HILJAISUUDEN RIKKOJAT on hätkähdyttävä tarina maailmaa kuohuttaneesta skandaalista ja naisista, jotka kukistivat kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimman mediaimperiumin johtajan. Elokuvan pääosissa nähdään Oscar-voittajat Charlize Theron ja Nicole Kidman sekä John Lithgow ja Margot Robbie. Muissa rooleissa ovat muun muassa Kate McKinnon, Connie Britton, Mark Duplass, Rob Delaney, Malcolm McDowell ja Allison Janney. Elokuvan on ohjannut Emmyllä palkittu Jay Roach ja sen on käsikirjoittanut Oscar-voittaja Charles Randolph.

Onko tällä elokuvalla mahdollisuuksia Suomessa? Itse en jaksa uskoa sen vetovoimaan, koska Fox News ei ole kovinkaan tunnettu brändi täällä pohjolassa. Näenkin, että BOMBSHELLIN vetovoima esimerkiksi Suomessa voikin perustua siihen, että elokuva käsittelee yhteiskunnallisesti tärkeää aihetta. Tarinan kerronta luottaa siihen, että katsoja tuntee tarinan päähenkilöiden taustat. Tämä elokuva on pääasiassa suunnattu Yhdysvaltain markkinoille.

Jay Roachin valitsema kerrontatapa oli mielestäni hieman outo, sillä välillä elokuva muistutti enemmän dokumenttia kuin draamaa. Vaihdokset tyylien välillä tapahtuivat niin nopeasti, että se häiritsi juonen jouhevaa etenemistä.

Itse ihmettelen, millä perusteella Charlize Theron (Megyn Kelly) ja Nicole Kidman (Gretchen Carlson) ovat saaneet suorituksistaan Oscar-ehdokkuudet. He tekevät mielestäni ihan hyvää työtä kumpainenkin, mutta eivät suoritukset nyt sentään päätä huimaa.

Elokuva saapuu ensi-iltaan 7.2.

Trailer: Nordisk Film Finland

Teksti: Juho Kojima

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi