Björkman yllättyi Jussi-palkinnostaan

Parhaan miessivuosan ja naissivuosan Jussit jaettiin tänä vuonna elokuvalle Ikitie, joka oli yksi katsotuimmista suomalaisista elokuvista vuonna 2017. Palkitut olivat naissivuosasta, tanskalaisnäyttelijä Sidse Babett Knudsen ja miessivuosasta palkinto meni Hannu-Pekka Björkmanille.

– Olen vähän häkeltynyt ja yllättynyt, kun tuota jotenkin tulee ikää ja on 18 vuotta tehnyt näitä hommia, niin ei enää odota. Itse ajattelee, että antakaa nuoremmille, Björkman totesi.

Björkman sanoistaan huolimatta ansaitsi roolisuorituksestaan Jussi-palkinnon, sillä niin loistava hän oli elokuvassa Ikitie. Kaksijakoinen persoona, joka oli samalla lempeä ja ilkeä ihminen. AJ Annilan ohjaama Ikitie vangitsi yleisönsä rankasta aiheestaan huolimatta.

– Kyllä se oli käsikirjoitus ja se kokonaisuus. AJ oli suurin tekijä siinä ja casting oli hyvä. Se oli loppuun asti ajateltu elokuva, joka on harvinaista, Björkman kiteytti.

Sidse Babett Knudsen ei päässyt paikalle Jussi Gaalaan, sillä hän oli samaan aikaan kuvaamassa uutta elokuvaa Ranskassa.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi